“Eğrinin İki Yarası Bir Araya Gelmez.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Eğrinin İki Yarası  Bir Araya Gelmez.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



Atasözümüzün açıklamasına baktığımızda şunu söyleyebiliriz. Bedensel çarpıklığı , eğriliği olan, iki yakası düz ve eşit biçimde bir arada yer almaz. Bu atasözü ile ilgili insanlara verilmek istenen mesaj ise şudur: Eğir insanlar vardır. İşlerini dolandırıcılıkla halleden, işine hile karıştıran ve helal yoldan para kazanmayıp her türlü kötü yola başvuran kötü niyetli insanlardır bunlar. 

İşte böyle insanların  işi rast gitmez ve iki yakası bir araya gelmez. Dolandırıcı insanlar aynı zamanda toplum tarafından sevilmeyen, dışlanan kimselerdir. İşlerimize hileyi asla karıştırmamalıyız. Yetim hakkı, öksüz hakkı yememeliyiz. İnsanlara güven verip o iyi insanların iyi niyetini kötü emellerimize alet etmemeliyiz. Her zaman doğruluktan, dürüstlükten yana olmalıyız. Böyle olduğumuz zaman her işimizi rast gider ve kimse tarafından da dışlanamamış oluruz. 

Toplum içinde elle gösterilen, saygı duyulan, güzel ve ahlaklı insanlar olarak tanınırız. Böyle olduğu zaman  hem başımız ağrımaz hem de kimse bizimle uğraşmaz ve işlerimiz de tıkırında gider. Yeter ki bizler art niyetli olmayalım, yeter ki dolandırıcı, düzenbaz insanlara dönüşmeyelim. Eğriden yana değil, doğrudan yana olalım. Yalandan yana değil, güvenden ve insan olmaktan yana olalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme