“Gezen Kurt Aç Kalmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Gezen Kurt Aç Kalmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Gezen kurt gezdiği için, kendisine çevresinde yiyecekler bir şey aradığı için aç kalmaz. Yerinde oturan insanlar ise aç kalır ve kısmetini bulamaz. Kısmetini bulmadığı için, çalışıp emek etmediği için de aç kalır ve ele güne muhtaç kalır. Kimseye muhtaç kalmamak için çok çalışmalı, kısmetimiz neredeyse oraya gitmeli ve aç kalmamalıyız. 


Boş oturmak yerine iş arayan insanlar mutlaka bir iş bulur ve aç kalmazlar. Kimi insanlar sadece oturduğu yerden karnını doyurmak ister, iş yok diye bahaneler üretir ve iş bulmak için de en ufak bir çaba bile harcamaz. Yan gelip yatmak  isterler ve öyle yaptıkları için de başkalarına muhtaç kalırlar. Bu duruma düşmemek için mutlaka gözümüz açık olmalı, kendimize bir iş bulmalı ve o işimizden elde ettiğimiz kazanç ile de kendi geçimimizi sağlamalıyız.

 Böylece mutlu oluruz, çalışmış olduğumuz için vicdanımız rahat olur. Kazandığımı parayı da bir güzel yer ve sevdiklerimizle de aldığımız yiyecekleri paylaşır ve güzel günler geçiririz. Oturmak yerine araştırmak, yatmak yerine çalışmak her zaman bize daha çok katkı sağlar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme