"Çocuk Büyütürken Evi Temiz Tutmak, Kar Hâlâ Yağarken Kapının Önünü Temizlemek Gibidir." (Phyllis Diller) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 "Çocuk Büyütürken Evi Temiz Tutmak, Kar Hâlâ Yağarken Kapının Önünü Temizlemek Gibidir."  (Phyllis Diller) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



Nasıl ki müzik dinlemek, sevdiğin bir yemeği yemek, istediğin bir yeri gezip tozmak insan ruhuna iyi geliyorsa çocuklar da aynı şekilde insanı mutlu eden, bizlere küçücük elleri, güzel gözleri ile iyi gelen, bizi mutlu eden ve bize yaşama sevinci veren canlardır. Onlar ki geleceğin aydınları, onlar ki yarınlarımızın umutlarıdır. Çocuk büyütürken evi tutmak, kar hâlâ yağarken kapının önünü temizlemek gibidir sözü ile anlatılmak istenen şudur. İnsanlar çocuk büyütürken evlerini temizlemeye, ortalıkta hiç bir şey kalmamasına dikkat ederler. 

Özellikle de anneler sabahtan akşama kadar oyuncakları yerden alıp oyun kutusuna koyarlar ama işleri yine de bitmez. Çünkü çocuklar akşama kadar oyuncakları dağıtmaya, oyun oynamaya devam edeceklerdir. Çünkü onlar çocukturlar ve çocuklarını yaşamak da en doğal haklarıdır. Kar yağarken de sürekli kapının önünü süpürmeye çalışırsak hiç bir işe yaramaz .Kar yağmaya devam edecektir ve süpürdüğümüz yerde karla dolmaya devam edecektir. 


İşte çocuklar da böyledir. Onun için bırakın evlerimiz dağılsın, bırakın her yeriniz düzenli olmasın. Evde çocuk varsa o çocuk hayatını yaşasın, buna izin verin ve çocuğun tek hayata bağlanma amacı olan oyunu da elinden alarak onu çocukluğundan mahrum bırakmayın. Başkaları ne der, evimiz neden böyle dağınık , yoksa beni temiz zannetmiyorlar mı der diye dışarıyı fazla önemsememeliyiz. Önemsediğimiz kişi önce çocuklarımız ve onların hayalleri, mutlulukları olmalıdır. Elbette evlerimiz temiz olsun ama her yer düzenli olacak, tek bir oyuncak bile yerde olacak diye de takıntı bir kişiye dönüşmemeliyiz.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme