“Mutlu Olmak İstiyorsan Bir Amaca Bağlan; İnsanlara Ya Da Eşyalara Değil.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Mutlu Olmak İstiyorsan Bir Amaca Bağlan;  İnsanlara Ya Da Eşyalara Değil."  Sözü İle  İlgili Kompozisyon Yazınız.


 

İyi bir ailede dünyaya gelmek, iyi bir anne ve babaya sahip olmak, maddi ve manevi olarak rahat bir ortamda yetişmek her insanın arzusudur. Kimse kaderini kendi ile seçmemiştir. Onun için her insan mutlu olmak ister, gülmek, eğlenmek ve yaşamak ister. Hayat böyle devam ederken  bir şeyi unuturuz. İnsanlara aşırı bağlanmamamız gerektiğini. İşte bunu unuttuğumuz zaman yaşarız büyük travmaları ve büyük hayal kırıklıklarını. İnsan mutlu olmak istiyorsa önce amacı olan şeye bağlanmalıdır. Bu iyi bir araştırmacı olmak, iyi bir bilim insanı olmak, iyi bir öğretmen , iyi terzi ya da iyi bir  avukat olmak gibi.


 Belirlediğimiz amaca bağlandığımız zaman kafamızı meşgul edecek bizi boşluğa düşürmeyecek işimize aşk ile bağlandığımız zaman başımıza gelen diğer üzücü olayları da daha hafif atlatırız ve her şeye rağmen hayta  işimiz ile , amacımız olan şey ise tutunmaya çalışır ve böylece aşırı bağlanmaktan da kurtulmuş oluruz. İnsanlar ve eşyalar geçicidir. Bağlandığımız insan eşimiz olabilir, sevgilimiz olabilir, anne ya da babamız olabilir. Ya da en sevdiğimiz çalışma masamız, oyuncağımız, değerli eşyalarımız olabilir. 

İşte bunlara aşırı bağlanmamak gerekir. İnsan bağlanacaksa bir amaca bağlanmalı ve o amacının peşinde yaşamını  sürdürmelidir. Elbette sevdiklerimizle, bizi sevenlerle güzel iletişim kurmalıyız ve ama onların da bizi bir gün bırakıp gideceğini, bırakmak zorunda olacağını da unutmamalıyız. Amacımıza bağlandığımız zaman işte bu zorlu süreçleri de daha hafif atlarız ve gündelik yaşamımıza dönüşümüz de daha kolay olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme