“Bilgi Paylaştıkça Çoğalır, Saygı Da Paylaştıkça Çoğalır.” Sözlerinden Yola Çıkarak Paylaşmanın Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

“Bilgi Paylaştıkça Çoğalır, Saygı Da Paylaştıkça Çoğalır.” Sözlerinden Yola Çıkarak Paylaşmanın Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

 Öğrenmek, öğrendikçe daha fazlasını merak edip daha çok çalışma isteği içinde olmak kişiye inanılmaz bilgi sağlar. Bilgi birikimi içinde olan insanlar bu bilgileri başkalarına aktarınca ve onlarla paylaşınca hem mutlu olur hem de kişi öğrendiklerini etkili bir şekilde pekiştirmiş olur. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır ve insanlık da bu sayede gelişir ve ilerler.

 

Saygı da aynı şekilde paylaşıldıkça çoğalır. Biz birine saygı gösterdiğimiz zaman o da bize gösterir. Bir iki derken sayı artar ve böylece herkes birbirine saygı göstermeye başlar ve toplum içinde huzur ve  mutluluk ortamı da sağlanmış olur. Saygı saygıyı doğurur, paylaşmak da paylaşmayı getirir.  Paylaşmak kişilerin birbirlerine olan sevgi ve saygısının daha da artmasını sağlar. Çevremizde paylaşımcı insanları gördüğümüzde onların yüzü genelde mutlu ve canlıdır. Paylaşmaya hazırım, dayanışmaya hazırım ve insan olmaya hazırım duygusu içinde çevresine neşe katan böyle insanlar toplum tarafından da çok sevilir ve toplumun bir bütün olmasına, toplumun iyi yönde ilerlemesine katkı sağlarlar paylaşımcı kimseler.

 

Nasıl ki müzik ruhun gıdası ise paylaşmak ruhun  coşması, mutlu olması demektir. Her şey paylaşıldıkça çoğaıar. Böylece insanlık büyük bir başarılı işe imza atmış olur. Yeter ki paylaşmaktan yana olsun gönüllerimiz, yeter ki paylaşımcı olsun kalbimiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme