Münafıkların Özellikleri Nelerdir? Bu Konu Hakkında Bir Kompozisyon Yazınız.

 Münafıkların Özellikleri Nelerdir?  Bu Konu Hakkında Bir Kompozisyon  Yazınız.


Münafık demek arabulucu, bölücü, karıştırıcı  gibi anlamlara gelen bir kavramdır. İkiyüzlülük, bozgunculuk anlamına da gelir.  İkiyüzlü, araya nifak sokan, sözünde  durmayan, inanmadığı halde inanmış gibi  görünen insanlar  münafık kimselerdir. Dini anlamda münafık şöyle anlatılır: Allah'ın varlığına ve birliğine,  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Peygamberliğine ve O'nun, Allah'tan getirdiklerine inandığını söyleyerek, Müslüman gibi göründüğü halde, gerçekte inançsız olan, bunların hiç birine inanmayan   bozguncu kimselere  münafık denir. Böyle kimselerin içi ayrı düşünür, dışı ayrı düşünür. 


İçinde kin, hırs ve intikam varken, dışarıya iyi gibi görünen sahtekar kimselerdir. Münafıkların içi başka, dışı başkadır. Özü sözüne uygun olmayan kişilerdir. Sözü özüne uygun değildir. Münafık insanların   arasını bozarak bundan büyük zevk alan, içinden kötülük fışkıran haset ve nefret duygusu  ucuz ruhlu kimselerdir. Münafık insanların özellikleri şunlardır:


*Münafık kimseler kendilerine emanet edilen bir şeye sahip çıkmazlar ve ona hıyanet ederler. Yani güvenilir insanlar değildir. Onun için böyle kimselere kesinlikle hiçbir şeyimizi emanet etmemeliyiz.

* Söz verdikleri halde sözünde durmayan kimselerdir.

* Konuşmalarında sürekli yalan ifadeler bulunur.

* Düşmanlık etmeyi seven ve haddinden fazla düşmanca tavrı ve davranışlarda bulunan kötü insanlardır.

* Yüzüne iyi konuşup arkadan atıp tutan kimselerdir.




Münafıklığın Allah katında büyük günahlar arasında yer almaktadır. Münafık olmanın ne denli kötü bir şey olduğunu şu hadis-i şerifle örneklendirebiliriz:

““Kıyamet günü Allah katında insanların en kötülerinin şunlara bir yüzle, bunlara diğer bir yüzle gelen ikiyüzlüler olduğunu görürsün!” (Buhârî, Edeb, 52) Allah hepimizi iyi insanlardan eylesin. Başkalarının arasını bozan ve bundan zevk alan ucuz insanlardan etmesin.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme