“Dürüst Olmaktan Korkma, Kaybedeceğin En Fazla Yanlış İnsanlar Olur.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Dürüst Olmaktan Korkma, Kaybedeceğin En Fazla Yanlış İnsanlar Olur.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


İnsanları değerli kılan ve onları insan yapan en önemli özellikleri dürüst olmalarıdır. Dürüst insanlar insan haklarına dikkat eden, adaletten yana olan, yetim ve öksüz hakkı yemeyen güzel ahlaklı kimselerdir. Dürüst olmaktan korkan,  korkak kimseler ömür boyu korkmaya devam ederler ve devamlı kaygı içinde olurlar. Çıkarlarım zedelenmesin diye yapılan haksızlara karşı  hayır demesini bilmeyen  sessiz kalan kimseler her ne kadar iyi olduğunu düşünse de bu ne yazık ki iyilik etmiş  olmuyorlar.


Albert Einstein şöyle der:  Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.” Gerçekten de iyi insanlar, dürüst insanlar yapılan haksızlara karşı gelseler dünyamız daha güzel bir yer olur. Dürüstlüğümüz yüzünden çıkarlarımız tehlike altına girmiş olabilir. Kayıplarımız olabilir ama insanlığımız asla kaybolmaz. Dürüst olmaktan korkmamalıyız. Kaybedeceğimiz en fazla yanlış insanlar olur. Onları da kaybettiğimiz için üzülmeyiz ve öyle insanları hayatımızdan çıkardığımız için aksine mutlu olmalıyız. Dürüst olan insan kişiliğinden ve onurundan bir şey kaybetmemiş olan yüksek ruhlu insanlardır. 


Düşük ruhlu kimseler her zaman kaypak olur ve çıkarı ne taraftaysa oraya döner. Oysa dürüst insan her zaman nettir ve  doğru olmayan bir şeye karşı da tavrı hep aynıdır. Çıkarları için asaletini asla ayaklar altına almaz. Onun için dürüst olmaya devam etmeli, şerefli ve onurlu bir hayat geçirmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme