Ağaç ve Sen Adlı Şiirin Aşağıdaki Dizelerinde Anlatılmak İstenen Nedir? Düşüncelerinizi Yazınız.

 Ağaç ve Sen Adlı Şiirin Aşağıdaki Dizelerinde Anlatılmak İstenen Nedir? Düşüncelerinizi Yazınız.

 

“Her ülküye emekle, çalışmakla erilir. Bahtiyarlık istersen ömür sür didinerek.” Sözünü açıklayınız.

İnsan hayal ettiği hedeflerine, ulaşmak istediği şeylere emek

ederek, çalışarak ulaşır. Her işin başı sağlık olduğu gibi her zorluğun çözümü de çalışmaktan geçer.  Çalışan insan çalıştığı sürece mutlu olur ve başka insanlara el açmak zorunda kalmaz, aksine veren el olur. Veren el olduğu için daha mutlu ve huzurlu olur. İnsan bahtiyar olmak istiyorsa hayatı boyunca didinerek çalışmalı, çalışmaktan asla vazgeçmemelidir.


Çalışmayan insanlar hem hayatlarını boşa geçirmiş olurlar hem de zamanlarını heba etmiş olurlar. Çalışmamak kişinin aynı zamanda ruh sağlığını da olumsuz etkiler. Devamlı oturarak hayat geçmez. Hayatın içinde güzel günler de vardır, acı günler de vardır. Acı da sonsuza kadar sürmez. Mutluluk da sonsuza kadar sürmez. Önemli olan hayatı olduğu gibi kabul edip uğraşmaya devam edebilmek ve alın terinin ekmeğini yiyebilmektir. Çalışanın ne denli güzel ve anlamlı olduğunu şu sözle anlatabiliriz:

 

“Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve hürriyettir.”  L. Y. Rauke. Hayatımızın tadını çıkarmak ve özgürlüğümüzün kıymetini bilmek için çalışmak bize verilmiş olan en değerli armağandır aslında. Yeter ki çalışmanın kıymetini bilelim ve hayatımızı çalışma ile geçirmeye devam edelim

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme