Sizce Başarılı Olmada Şans Önemli midir? Tartışınız.

 Sizce Başarılı Olmada Şans Önemli midir?  Tartışınız.

 

Başarılı olmak için ilk olarak küçük adımlardan yola çıkmak gerekir. Başarı insanın küçük adımlar ata ata asıl amacına ulaşabilmesidir. Başarıya doğrudan ulaşmak şans ile olmaz önce kişinin belli bir plan ve program doğrultusunda, yoğun bir şekilde çalışması, gece gündüz demeden sabahlara kadar alın teri dökmesi gereklidir. Kişi yatkın olduğu bir alanda çalıştığı zaman başarı daha da  kaçınılmaz olur.


Bana göre başarılı olmada çalışmak önemlidir. Doğrudan şans yüzünüze gülmeyebilir ama ettiğiniz emeklerin karşılığını elbet bir gün alırsınız. Başarıya ulaştıktan sonra
  kimi, şanslar da önümüze çıkabilir. Ama bu şanslar değildir bizi başarılı yapan. Bu başarının doğurduğu bir sonuç olabilir ancak  ; Örneğin; Yıllarca emek vermiş, amacı doktor olmak isteyen bir genç Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmıştır. Burayı kazanması bir şans değildir ancak çalışmanın ürünüdür, alın terinin ortaya çıkardığı muhteşem bir sonuçtur. Bu üniversiteyi kazanan öğrenciye ise değişik yerlerden yüksek burslar verilmesi de onun şansı ama her şeyden önce başarının sonucunda gelen şansıdır, emeğidir ve hak ettiği şeydir. Yani ne dersek diyelim sonuç hep çalışmaya , amaç edinmeye ve uğraşmaya bağlıdır.

 Kimi insanlar  hiç başarılı olmadan da şanslı olabilir. Nasıl mı ? Mesela zengin bir ailede dünyaya gelmiştir ama okumayı tercih etmemiştir, her istediği olmuştur. Her ne kadar o kişi için bu bir şans olsa bile hiçbir şey çalışmanın verdiği mutluluğu, kendi alın teri ile kazanılan bir paranın mutluluğunu ve hazzını o kimseye vermeyecektir. Kişi ancak kendi çalıştığı ve kendi kazandığı parası ile mutlu olur ve hayata tutunur. Başarılı olmada şans değil, alın teri önemlidir, kişinin kendi çalışması değerlidir.

2 yorum:

Deneme