“Kusursuz Dost Arayan Dostsuz Kalır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Kusursuz  Dost Arayan Dostsuz Kalır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

İnsan, insanla birlikte vakit geçirdiği zaman, dertleştiği zaman, mutluluklarını paylaştığı zaman daha mutlu olur ve kişi kendi ruhunu da bu sayede iyileştirmiş olur. Hayatta en çok gereksinim duyduğumuz fiziksel  ihtiyaçlarımızdır ama bunların dışında bizim ihtiyaç duyduğumuz sosyal gereksinimlerimiz de vardır.  İyi bir arkadaşa sahip olma, güvenilir kişiler ile  dost olma, iyi ve merhametli insanlarla olma gibi çok sayıda güzel özelliklere sahip insanlar olsun isteriz çevremizde. Bütün bunları istememize rağmen sevdiğimiz dostlarımızın da kusursuz olmasını isteriz. 




En yakın arkadaşlarımızın kusursuz olmasını istediğimiz zaman ise arkadaşsız kalırız ve böyle olunca da yalnız kalırız. Sosyal çevremiz zamanla bizden uzaklaşmaya başlar.  Sevdiğimiz insanları olduğu hali  ile kabul etmeye bakmalıyız. Hiçbir insan mükemmel değildir. Biz hatasız kul ile dost olmak istiyoruz ama peki biz ne kadar hatasız bir insanız bir de bu açıdan bakıp kimsede fazla kusur aramaya çalışmamalıyız. Her insanın hayatta kusuru vardır ve bu olmalıdır da. Her insan kusursuz olsaydı hayatta öğrenilecek bir şey olmazdı, yaşanılacak deneyimler olmazdı ve hayatın bize bir öğretisi de olmazdı.


 Sevdiğimiz, bağlı olduğumuz insanları kusurları ile kabul etmeliyiz. Böyle yaptığımız zaman daha mutlu oluruz ve yalnız da kalmamış oluruz. Dostlarımızı her hali ile sevmeli ve onların bizden soğumaması için hatalar ile yaşamanın da normal olduğunu kabul etmeliyiz.

1 yorum:

Deneme