Ailede Mutluluk ve Huzur İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Ailede Mutluluk ve Huzur İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Akşam olduğunda babanın işten gelmesi, annenin güzel yemekler  yapıp çocuklarını sofra başında toplaması, yemekte sakin ve güzel bir şekilde tatlı sohbetlerin olması, aile bireylerinin birbirine bakarken gözlerinin ışıldaması, sevginin, saygının asla eksilmemesi…. İşte aile denilince, aile huzuru ve aile mutluluğu denilince akla gelen şeyler yukarıda saydıklarımdır. Bir ailenin temeli iyi atıldığı zaman, aile bireyleri arasında sevgi ve saygı daim olduğu zaman işte o ailede mutluluk da hiç eksik olmaz.



Aileyi güzel yapan, ailenin mutlu olmasını sağlayan ise insanların birbirlerine karşı kullandığı kelimeler, duygu dolu sözler,  ön yargılı olunmaması, anlayışın var olması, hoşgörünün olması, sadakat, fedakarlık,  nezaket bildiren cümlelerdir. Mutlu aileler mutlu gelecekler de inşa etmektedir. Anne ve baba çocuklarını nasıl yetiştirirse o çocuklar da geleceğin iyi anne babası ya da tam tersi olacaktır. Burada en büyük görev anne ve babalara düşmektedir. Çocuklara olumlu yönde örnek olmak gerekir. Yardımsever olunmalı, paylaşımcı olunmalı, empati kurulabilmelidir.


 Ailede huzurun olmasının bir nedeni de aile içindeki her bireyin üzerine düşen sorumluluğu yapması, herkesin işi ile uğraşması ve işler bitirildiği zaman birlikte güzel ve eğlenceli anlar geçirilmesidir.  Mesela baba akşam işten geldiği zaman yemeğini yiyip dinlendikten sonra , anne ev işlerini bitip çocuklar da ödevlerini yaptığı zaman birlikte oturulup çok güzel bir zaman geçirilebilir. Ortak bir film açılıp izlenebilir, bir zeka oyunu açılıp birlikte oynanabilir, kitap okuma saatleri düzenlenebilir ve herkes, her gün bir saat kitap okuyup kendini geliştirir ve bunlar da ailenin mutluluğuna daha çok katkı sağlar. 


Aile içinde şiddetin olmaması, aile içinde huzur getirir. Gelecekte mutlu ailelerin olmasının nedeni bugün küçükten yetiştirdiğimiz çocuklarımızdır. Unutmayın ki “ Ağaç yaşken eğilir.” Çocuklar küçük yaşta ne görürse onlarda ileride kendi anne ve babası gibi olacaklardır. Onun için de anne ve  babalar çocuklarını yetiştirirken çok özenli olmalı, mutlu çocuklar, gülen gözle hayata bağlı olan, umutlu çocuklar yetiştirmeye çalışacaktır. İşte tüm bunlar olduğu zaman ailede mutluluk olur ve aileler de dağılmaz.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme