“Hayırlı Komşu, Hayırsız Akrabadan İyidir.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Hayırlı Komşu, Hayırsız Akrabadan İyidir.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


İnsan ailesi ile, akrabaları ile bir bütündür.  Akrabalarımız iyi olduğu zaman biz de kendimizi daha mutlu ve hayata  karşı daha güçlü hissederiz.  Kimi zaman akrabalar insanın hiç tanımadığı bir kişiden bile daha kötü olabilir. Başarımızı kıskananlar, mutlu olmamızı istemezler, kendilerinde olmayan güzel bir özelliğin bizde olduğunu görünce sinirden kafayı yiyenler, hasetlik krizi ile sabaha kadar uyuyamayanlar  vb. Evet gerçekten kimi akrabalar çok kötüdür ve akraba demeye bin şahit ister. 


Biz onları aile gibi görürken onlar bize sinsice yaklaşıp her şeyimizi öğrenir ve alacağı bilgileri aldıktan sonra karın ağrıları da başlar. İşte bu tip akrabalardan uzak durmak gerekir. Hayırlı komşu, hayırsız akrabadan iyidir atalarımız.  Evimize yakın olan, bizim iyi ve kötü günümüzde yanımızda olan, biz başarılı olduğumuz zaman tebrik etmesini  bilen ve bize hasetlik beslemeyen iyi komşular akrabadan bin kat daha iyidir.  Siz belki o akrabalar için elinizden gelen her türlü iyiliği gösterdiğiniz halde onlar size hep kötü duygular beslemiştir. 



Oysa iyi komşu öyle değildir. İyi komşu içinde kötülük beslemez, zor zamanlarımızda da , güzel günlerimizde de yanımızda olur ve bize akrabada daha iyi olarak aile gibi olurlar. İşte böyle komşuların de kıymetini bilmek gerekir. Güvenilir ve iyi niyetli komşular aileden bile yakın olur yeri geldiği zaman. İnsan kendisine değer veren böyle kimselere iyi davranmalı ve iyi  ve hayırlı  komşularının zor zamanlarında yanında olmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme