“Dostun Attığı Taş, Baş Yarmaz.” Atasözü le İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Dostun Attığı Taş, Baş Yarmaz.” Atasözü le İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

İnsan mutlu günlerini de sevdikleri ile geçirmeyi sever ama sevdiklerimize, dostlarımıza en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlar ise en sıkıntılı olduğumuz zamanlardır. Dostlar en ufak bir zorlukta bile bize sırtını dönmeyip kucağını açan, bizi şefkati ile sarıp sarmalayan, bizi biz olduğumuz için seven kıymetlilerimizdir. Dost denen kişi gerçek arkadaştır, gerçek samimidir, gerçek sevgidir.






 Dostun attığı taş baş yarmaz atasözü ile anlatılmak istenen;  Dostun söylediği kötü söz bizi üzmek amacı ile söylenmemiş aksine bizim iyiliğimiz için söylemiştir. Onun için dostumuzun bazen bize karşı olumsuz söylediği sözlere üzülmemeliyiz. Çünkü dostlar  iyi yanımızı da eksik yanımızı da bizim yüzümüze söylerse dost olur zaten. Söylemezse de bizim için gerçek bir dostluk kurulmamış olur. Örneğin;  elimizde, avucumuzda olan paranın hepsini bir günde harcadığımız zaman elimizde hiç para kalmaz. Bizi daha önceden uyaran dostumuza kırılırız ve benim para harcamamı istemiyor deriz.


 Oysa dostumuz paramızın hemen bitmesini istemez ve o paranın bir miktarı da zor günlerimiz için saklamamız gerektiğini bize söyler. İşte bizim yanlış yaptığımız bir durumda dostlarımız bizi uyarır, bize yanlış yaptığımızı söylüyorsa onların dediklerine kulak asmalıyız ve onlara kırılmayıp aksine teşekkür etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme