Özgüvenli Olmak Ve Daha Güçlü Olmak İçin Neler Yapılabilir? Bu Konu Hakkında Kompozisyon Yazınız.

 Özgüvenli Olmak Ve Daha Güçlü Olmak İçin Neler Yapılabilir? Bu Konu Hakkında Kompozisyon Yazınız.


Kişi hayatta dik durmasını bilmeli, kendini sevmeli ve kendine saygı duymalıdır. Özgüvenli olmak bir topluluk içinde kendini ispatlamaya çalışmak, güzel yanlarını övmeye çalışmak ve hep ben diye başlayan ifadelere yer vermek değildir. Özgüvenli olmak yeri geldiği zaman sessiz kalmayı bilmek ortamı dikkatlice gözlemlemek, konuşma sırası geldiğinde kendini nazik bir şekilde ifade edebilmek demektir. Özgüvenli insanlar kendisi ile barışık olan bireylerdir.



 Kendi başarılı ve başarısız yanlarını kabul eden, olduğu gibi görünen kimselerdir. Yapmacık hareketlerde bulunmayan, birileri konuşurken sürekli araya girip kendini ön plana çıkarmaya çalışmayan kimselerdir.  Kendine güvenen ve kendisine saygısı olan kimselerdir. Özgüvenli kimseler çok fazla konuşmazlar ve bu yüzden de gizemini kaybetmezler. Böyle olduğu zaman da çevresindeki insanlar bu tip kimselere  daha çok değer verir ve bu tip kimselerin yaşamını da daha çok merak ederler. Özgüvenli olmak için önce kendimizi iyi tanımalıyız ve kendimizi sevmeliyiz. Birilerine sürekli öğüt veren kimseler olmamalıyız. Biri bize bir şey sorduğu zaman, bilgilerimizden faydalanmak istediği zaman o kişilere gerekli yardımı yapmalıyız. 




Özgüvenli olmak için bizi mutlu eden kıyafetleri giymeliyiz, kişisel bakımımıza özen göstermeliyiz, kötümser olmamalıyız ve hayata olumlu bakmasını bilmeliyiz, kibar ve cömert bir insan olmalıyız, bir işimiz varsa o işe günler öncesinden hazırlanmalı, planlı ve programlı olmalıyız. Çok okumalıyız, kendi alanımızda  daha iyi yerlere gelmek için çok çalışmalı, kendimize ve içinde yaşadığımız topluma, dünyaya faydalı bir birey olmalıyız.



 Amacımıza ulaşmak için ilk olarak kendimize küçük hedefler koymalıyız ve bu hedeflerle yola çıkmalıyız. Kendimizi sevmeli, kendi bedenimize iyi bakmalıyız. Bunun için de yeterli ve dengeli  beslenmeli, spor yapmalı v kendimizi çok sevmeliyiz. İşte bunları yaptığımız zaman daha özgüvenli ve daha güçlü oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme