Fazla Yemenin İnsan Sağlığına Zararları Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Fazla Yemenin İnsan Sağlığına Zararları Konulu Kompozisyon Yazınız.


Hepimizin de bildiği gibi  insan sağlığı her şeyden çok önemlidir. Bunun farkında olmamıza rağmen ısrarla çok yemeye ve hatta sağlıksız gıdaları da tüketmeye ne yazık ki devam ediyoruz. Biliyoruz ki alışkanlıkların değişmesi de çok zordur ve  beslenme konusunda sağlıklı gıdalar tüketmek için alışkanlıkların değiştirilmesi ve güçlü bir iradenin olması gerekir. Her şeyin fazlası gibi yemeğin de meyvenin de fazlasını tüketmek sağlığımız için son derece tehlikeli sonuçlara neden olur. Özellikle  karbonhidrat ürünlerini fazla tükettiğimiz zaman sağlımızı daha çok tehlike içine atmış oluruz.



 Buğday ve buğdaydan yapılmış her türlü gıdaların gereğinden fazla tüketilmesi vücutta çeşitli hasarlara neden olabilir.  Proteini de gereğinden fazla tüketirsek elbette onun da vücuda çeşitli zararları olacaktır. Romatizmal hastalıklardan tutun da şeker hastalığı, kalp hastalığı, yüksek tansiyon,  obezite vb gibi çeşitli rahatsızlıklar ile karşı karşıya kalabiliriz. 





Çocukların ve gençlerin fastfood ürünlerini daha sık tüketmeye başlaması, paketlenmiş gıdaların hayatımıza iyice yerleşmesi ile yaşamımızdaki beslenme bozukluğu  bize hemen olmasa bile yıllar içinde yavaş yavaş zarar verecek ve yaptığımız yanlış beslenme şeklini çeşitli rahatsızlıkları çekerek sürdürmek zorunda kalacağız. Her şeyde ölçü olmalıdır. Yeterli ve dengeli beslenmeyi hayatımızın en temel noktasına yerleştirmeliyiz.



 Fazla yemek yemenin zararları şunlardır: Çok fazla kalori aldığımız için obezite oluruz. Çok fazla kilo demek çok fazla hastalık da demektir aynı zamanda. Aşırı yağlı ve aşırı tuzlu gıdalar hayatımızı mahveder. Çok yemek insanın beynine zarar veriri ve kişiyi tembelleştirir. Sadece fiziksel anlamda zarar görmeyiz ruhsal anlamda da ciddi ciddi sorunlar yaşamaya başlarız fazla yersek. Çok fazla yiyen kimselerde zeka geriliği ortaya çıkar, dikkat eksikliği ortaya çıkar, çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. 



Çok fazla yemek yeme kişinin sindirim sistemini zorlamaya başlar, sindirim sisteminin zorlanmaya başlaması ile bağırsaklar da çeşitli sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Kalbimiz normalden daha hızlı atmaya başlar, karında gaz birikir, kendisini yorgun hissedersiniz, gergin ve öfkeli olursunuz ve daha birçok olumsuz sonuçlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Bunların yaşanmaması için sağlığımıza dikkat etmeli,  spor yapmalı, organik ürünler tüketmeli ve yeterli, dengeli beslenmeyi yaşam alışkanlığı haline getirmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme