“Adamın Bulaşığı Yamandır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Adamın Bulaşığı Yamandır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Hayatımıza normal bir şekilde devam ederken  başımıza değişik  olaylar gelebilir. Yaşadığımız olaylar karşısında ne yapacağımızı bilemeyebiliriz bazen. Örneğin; trafikte  giderken arkamızdan gelen arabanın hakkı olmadığı halde bir an önce bizi geçmek isteyip bizim arabaya doğru düdük çalması bizi rahatsız eder. Bu durumda hakkımızı aramak için arabayı yavaşlatıp adama doğru yöneldiğimizde karşımızdaki adam  bulaşığın teki olabilir. 






İnsanca konuşmak yerine şiddeti tercih ederek elinde bıçağını sallayarak bize doğru yönelebilir.  Bizde ona aynı şekilde davranırsak başımıza istenmeyen belalar açabiliriz. İşte bu durumda o bulaşık adamla iyi geçinmekten, ona karşı savunmasız kalmaktan başka çaremiz vardır. O anda bizde aynı şiddetle o kişi ile konuşmaya başladığımızda elindeki bıçak ya da başka bir eşya ile bize ya da arabadaki sevdiklerimize zarar verebilir. Zor duruma düşmemek için o adam ile mecburen iyi geçinmek zorundayız. Bu tip belalı insanlar ne yazık ki çoktur ve  insanları zor anlarında sözleri ile, hareketleri ile taciz eder ve ne yapacağınızı bilemezsiniz. İşte bu durumda sağduyulu olup öyle kimselere uymadan yolumuza devam etmeliyiz ve kendimizi ve sevdiklerimizin yaşamını da tehlikeye atmamalıyız. 



Atalarımız da “Adamın bulaşığı yamandır” diyerek bu tip insanlara bulaşılmaması gerektiğini, bu tip insanları gördüğümüz yerde kaçmamız gerektiği mesajını vermek istemiştir. Böyle insanlar yaşamımızda her zaman olmayabilir ama azılı birine denk gelirsek de aman ha oradan hemen uzaklaşalım ve yolumuza devam ederek çamura batmayalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme