“İnsanlar, İnsanların İçinde, İnsana Hasret Yaşarlar.” Bu Söz İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “İnsanlar, İnsanların İçinde,  İnsana Hasret Yaşarlar.” Bu Söz İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



Özdemir Asaf’ın çok güzel ve anlamlı bir sözü olan bu söz de şu söylenmek istenmiştir: Her ne kadar insanı diğer canlılardan ayıran şey akıl olsa da insanı insan yapan asıl önemli şey ise vicdan, merhamet ve hoşgörüdür. İnsanlar, insanların içinde, insana hasret yaşarlar. İçinde sevgi olan, sevgisini güneş gibi yeryüzüne yayan, herkesi olduğu kabul eden ve kimseyi yargılamadan, hor görmeden hayata bakabilen insanlar gerçek anlamda insan olarak kalmayı başarmış, değerli şahsiyetlerdir. 



İnsan olan kişinin önce kendisine öz saygısı olmalıdır. Bu hayat içinde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirebilmelidir, çevresine saygılı olmalıdır. İçinde yaşadığı doğaya saygısı olmalıdır. İnsan olan kişinin içinde insan sevgisi, hayvan sevgisi, bitki sevgisi vb olmalıdır. İnsan olan kimse başka insanlar arasında dil, din, ırk ayrımı, cinsiyet ayrımı yapmayan kimsedir.  Adaletli olmalı, haksızlık karşısında susmamalı, menfaatlerinin peşinde değil, insanlığın peşinde koşmalıdır. Her görüşe saygılı olunmalı, kimse düşüncesinden dolayı dışlanmamalıdır. Bazı kimseler ile aynı görüşte olmasak bile onların görüşlerine saygı duymak, onların yaşam biçimlerine karışmamak, insanı sadece insan olduğu için sevebilmek ve kabul edebilmek.





 İşte bunlar olduğu zaman insanlar, insanların içinde, insana hasret yaşamazlar. Çünkü herkes insan olarak kalmayı başarmış, duyarlı, bilinçli kimseler olur. Böyle olduğu zamanda dünyada barış ve sevgi daim olur. İnsanlar birbirine güvenir, emanet hıyanet edilmez, güzel olan değerler toplum bilincine uılaştığı zaman dünya daha yaşanılır bir dünya olur.  Hayat, umutların yeşerdiği, hayallerin gerçek olduğu  bir cennete dönüşür.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme