“Asıl Engel, Bedende Değil Kalptedir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Asıl Engel, Bedende Değil Kalptedir.” Sözü İle İlgili  Kompozisyon Yazınız.


Engelli insanlar doğuştan ya da sonradan çeşitli nedenlerden dolayı engelli olabilirler. Bizim için önemli olan onlara elimizden geldiği kadar destek olmak, onların zorlandığı konularda onlara yardım etmektir. Asıl engel, bedende olan engel değil kalpte olan engeldir. Kalbiniz köhneleşmişse, içinizde şefkat ve merhamet kalmamışsa, bencillik ve acımasızlık sizi mutlu ediyorsa işte asıl engel budur, asıl engellilik budur. 



Toplum olarak bizlere düşen sorumluluk şunlardır:  Nerede engelli bir insan görürsek ona yardım elini mutlaka uzatmalıyız. Onların toplumdan dışlanmasına, hor görülmesine müsaade etmemeliyiz.  Bildiğiniz gibi engelli kardeşlerimizde fiziksel engeller olmasına rağmen onların ne kadar yetenekli işler yaptığını, hangi alanlarda nasıl başarılı olduğunu televizyonlarda hepimiz görmekteyiz. Onların duygularını anlamak, onları koşulsuz sevmek ve onlara samimiyetimizi göstermek insan olanın yapması gereken güzel ve doğru davranışlardan biridir. Onları sevdiğimiz zaman, düşüncelerine saygılı olduğumuz zaman çok mutlu olurlar. Kendilerine değer verildiğini onlara hissettirmek, onları koşulsuz sevmek ve sorunları olduğu zaman sorunlarını çözmeye yardımcı olmak son derece güzel bir davranış olur. 



İçi sevgi dolu olan, nerede bir engelli görürse ona insanlığını gösteren, onları kırmayan ve onlar istediği zaman onları koruyan insanlar iyi insanlardır. Asıl engel gözümüzün görmemesi, ayağımızın elimizin tutmaması değildir; asıl engel yüreğimizden sevgi tohumlarının  yok olması, insanlığımızı kaybetmemizdir. Şimdiden tüm engelli kardeşlerimizin gününü kutlar, yüreklerinden öper, sevgilerimi ve saygılarımı onlara en derinden iletmek isterim.

 

1 yorum:

Deneme