Sezai Karakoç Sözleri

 Sezai Karakoç Sözleri

 


Türk edebiyatının en önemli yazarlarından , şairlerinden olan Sezai Karakoç 16 Kasım 2021 yılında geçirdiği rahatsızlıktan dolayı hayatını kaybetmiştir. Yazdığı şiirler ile gönlümüze taht kuran şair asla unutulmayacak ve kalbimizde yaşamaya devam edecektir. Şimdi sizlere Ahmet Sezai Karakoç2un sözlerinden bir derleme yaptık.


 İşte Sezai Karakoç sözleri:


* “İnancın yarısı utançtır. Her şeyi tam olsa da utancını yitirmiş bir medeniyet, sağlıksızdır.”


* “ Hayatı da şöyle yorumluyorum: hakikat savaşı ve karşı savaşlar, baş kaldırmalar.”


* “Putlar, tanrısızlık ortamında üreyen ruh mantarlarıdır.”


* “Noel ağaçları ve manolyalar kahrolsun.”



* “Ben insanın ruh, ruhun da bir tapınak olduğuna inanıyorum.”


* “ Donmuş ruh ancak baharla kanatlarını açar.


* “Doğuyu Batıyı bilmeliyim. Eski uygarlıkları derinlemesine incelemeliyim. Yükseliş ve düşüşlerin sebeplerini derinden derine araştırmalıyım. Allah’ın insanoğluna en büyük nimeti olan İslâm inanç ve medeniyetine mensup olan bir toplum nasıl olur da bugünkü acıklı duruma düşer? Bunun mutlaka bir veya bir çok sebebi vardır. Bunu bilmeliyim. İşte bütün bu konuları incelemekte ilim benim rehberim olacaktır.”


* “Gün batsa ne olur, geceyi onaran bir mimar vardır.”


* “Allah’a inanan insanın özgür olduğuna inanıyorum. İnsan boynuna zincir atan, takan eşyadan öteki insanlardan, insanların tanrılaştırdığı kişi ve eşyadan insanı ancak Allah kurtarır. Yani insanı ancak Allah özgür kılar.”


* “Yani sadece psikolojik Müslümanlık, sadece sosyolojik Müslümanlık veya sadece tarih içi Müslümanlık yetmez. Her Müslüman önce, kendi iç dünyasında Müslüman olmalı, fakat ondan ayrılmaz bir şekilde toplum içinde ve toplum halinde de Müslüman olmayı idrak etmeli. Ve nihayet bu psikolojik ve toplumsal  muhtevaya mutlaka tarih şuurunu da eklemeli.”


* “Evet, batılılar ve marksistler, aya da çıksalar, yerin dibine de inseler, ruhları itibariyle barbardırlar ve kurdun tabiatını taşımakta devam ediyorlar. Biz yırtık pırtık çul çaput içinde kalsak dahi hiç olmazsa medenî olmanın büyük anısını taşıyacak kadar medenîyiz. Biz mutlaka ışıkta iş görebiliriz.”


* “Ben çiçek gibi taşımıyorum göğsümde aşkı. Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum.”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme