Atatürk’ün Türk Milleti İçin Yaptığı Fedakarlıklar Nelerdir? Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Atatürk’ün Türk Milleti İçin Yaptığı Fedakarlıklar Nelerdir? Konulu Kompozisyon Yazınız.


Vatan ve millet tehlike altındaydı. Düşman askerleri vatanımızda cirit atıyordu. Anadolu köyleri yakılıp yıkılıyor, işgal kuvvetleri  acımasızca zulmüne devam ediyordu. Anadolu insanı, yurdum insanı elinden geldiği kadar örgütlense de, işgale karşı gelse de bu yeterli olmuyordu. Bir lidere ihtiyaç vardı. Onları yönlendirecek, planlı ve programlı hareket edilecekti. İşte o lider de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tü. Mustafa Kemal henüz küçük yaşlarda askerlik mesleğine yatkın olduğu için, askerliği ve vatanını çok sevdiği için, ayrıca zeki biri de olduğu için milletini arkasına almaya başaracaktı.

 

 Milleti ile bu zulme son verdi Mustafa Kemal. Ülkemizi küçük gören, bizi yok etmeye çalışan düşman kuvvetleri,  milletimiz ve Mustafa Kemal sayesinde vatan topraklarını yok edemeyeceklerini anlamıştır. Çok fedakarlıklar göstermiştir Gazi Mustafa Kemal. Vatansever  olduğu için, ülkesinin topraklarının  başka ülkeler tarafından yok edilmemesi için işgalci kuvvetlere karşı silah arkadaşları ile birlikte direnişe geçmiştir. İşgali hazmetmemiş, kolaycılığa kaçmamıştır. İsteseydi başka ülkelere kaçar  ve savaşla da ilgili olmazdı. Mustafa Kemal zor olanı seçti. Vatanına ihanet etmedi. Onurlu davrandı,  yeri geldi savaştı, yeri geldi yaralandı ama asla pes etmedi.

 

Vatan kurtulana kadar azimle, kararlılıkla hareket etti. Kahraman Mehmetçikle  el ele oldu Mustafa Kemal.  Her ne kadar  ülke vatan işgalinden kurtulduktan sonra Mustafa Kemal’in o dönemde yaptığı bazı işler eleştirilse de kabul edilmese onun da bir insan olduğunu, yanlışlar yapacağını aklımızdan çıkarmamalıyız. Elbette hatalar biz insanlar içindir ve hiç kimse  mükemmel olamaz. İşte Atatürk de  her ne kadar mükemmel olmasa da o zor şartlarda vatanını terk edip gitmemiş, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için mücadele etmiş, cumhuriyeti ilan etmiş, demokrasiyi önemsemiştir.

 

Halkın iradesine önem vermiş, halk için çalışmıştır. Hayatının son zamanlarında bile hasta yatağında bile ülke sorunları ile ilgilenmeye devam etmiş ve vatansever olmaktan asla vazgeçmemiştir. Vatanı için çalışmış, alın teri dökmüştür. Vatan düşmandan temizlendikten sonra sıra ülkenin kalkınmasına gelmiştir. Bunun için de çok sayıda yenilikler yapmıştır. Eğitime, sanata, spora, ekonomiye vb çok önem vermiş ve bir ülkenin ancak eğitimle kalkınabileceğini savunarak savaş sırasında bile eğitim kongresini toplamış ve gerekli konuşmayı yapmıştır. Eğitime çok önem veren büyük başöğretmendir Mustafa Kemal. O iyi bir lider, ikna kabiliyeti yüksek bir komutan ve iyi bir insandır. 





Onun vatanımız için yaptığı onca fedakarlıklar aklımızdan hiçbir zaman çıkmayacaktır. Bizler de gençler olarak ülkemizi kalkındırmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Sürekli Atatürkçüyüz, Atatürk’ü çok seviyoruz laflarını kullanmak yerine onun ilke ve ,inkılaplarını yaşatmaya devam etmeliyiz. Bunun için de durmadan çalışmalı, ilim ve irfan yolunda ilerlenmelidir. Çalıştığımız yolda ilerlerken de bizim ilerlememizi istemeyenlere karşı Mustafa Kemal’in  liderlik ile ilgili şu sözünü hatırlayarak vatan için çalışmaya devam etmeliyiz:

“Büyük olmak için kimseye iltifat  etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Ülken için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin.”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme