Türkiye'deki Yayla Turizmi Konusunda Bir Deneme Yazınız .

  

Türkiye'deki Yayla Turizmi Konusunda Bir Deneme Yazınız.


Ülkemiz  yayla turizmi  yönünden   zengin bir  ülkedir.  Ayder  yaylası ,  Aladağlar,   Ardahan Yaylası ,  Perşembe Yaylası, Kümbet  Yaylası, Elmacık Yaylası  gibi yaylalarımız vardır. İnsanlar yaz geldiği zaman sıcak havadan bunalıp yaylalara çıkar. Yaylaya gitmek insanın içini açar, insan temiz hava alır , stres atar. Özellikle  de  bahar geldiği zaman  açan mis gibi papatya kokuları , mor sümbüllü çiçekler , ekşimsi  bir tadı olan kuzukulağı yaylalarda çok sayıda olur.


Yaz  mevsiminde şehrin  kalabalığından , gürültüsünden  bıkan  insanlar hafta sonları ya da diğer tatil günlerinde  yaylalara gider ve orada  akşama  kadar eğlenerek  günü tamamlarlar. Kimi insanlar ise yaylacılıktan  geçimini sağladığı  için orada hayvancılık yaparlar. Yaylalarda hayvan otlatırlar , hayvanların  sütünden  peynir ,  tereyağı , çökelek,   kaymak  vb.  ürünler  yaparak  kışa  hazırlıklı olurlar  ve  aynı  zamanda  bu ürünlerini pazarda satışa sunarlar. Yaylalarda yazın çeşitli şenlikler olmaktadır.  


 Bu şenliklere eşini , çocuğunu , akrabalarını alan insanlar gelir ve mutlu bir gün geçirmiş olurlar.  Yaylalarda yapılan bu etkinlikler insanlar arasında kaynaşmayı sağlar , birlik ve beraberliği , dayanışmayı sağlar. Yaylanın o temiz  sularından kana  kana içilir ve bu müthiş bir zevktir.





 Yaylalarımızın değerini  bilmeliyiz ve  bu doğal güzelliklere sahip çıkmalıyız . Orada bizler için yapılmış olan alanları , mescitleri kirletmemeliyiz. Oralara çöplerimizi bırakmamalıyız. Yaylaları doğal güzelliği içinde bırakmalıyız  ve o temiz olan yerleri çöp yerine dönüştürmemeliyiz. 


Temiz bir dünyada yaşamak için , temiz bir havada yaşamak için ve temiz sulardan kana kana içebilmek için yaylalarımı korumalıyız  ve oraları  tertemiz bırakmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme