Ramazan Bayramı İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 


Ramazan Bayramı İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


 Bayramlarımız milli ve dini bayramlar olarak ikiye ayrılır. Dini bayramlar ise Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olarak iki bölümde incelenir. Ramazan Ayının sonlarına doğru yaklaştığımız bu günlerde Ramazan Bayramının gelmesini heyecanla beklemekteyiz. Yüce Allah tutulan oruçları, verilen sadakaları  kabul etsin inşallah.




 Her ne kadar bu yıl oruç zamanında gidip gelmeler, misafir ağırlamalar olmasa da yine de oruç tutmanın fazileti ve insan vücuduna katkıları saymakla tükenmez. Tuttuğumuz oruçların bitmesi ile yeni bir güne bayram gününe uyanacağız inşallah. Korona virüsten dolayı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlikler olmayacak ve tam kapanma olacak. Tüm bunlara rağmen umudumuzu kaybetmeden ailemiz ile bayramımızı güzel ve mutlu bir şekilde geçirmeliyiz. Ramazan Bayramı namazının ardından babaların ve annelerin elleri öpülür. Küçüklerin ise gözlerinden öpülür. Aile bireyleri arasında karşılıklı hediyeleşmeden sonra güzel ve sabah kahvaltısı hep birlikte hazırlanır ve hep birlikte yenir. Akrabalarımızı  bu bayramda telefondan arayıp onlarla görüntülü bir şekilde konuşmalıyız. Komşu ziyareti, eş dost ziyaretini bu bayramda ertelemeliyiz.

 

Evde annemizin hazırladığı güzel yemeklerden ve tatlılardan yiyerek , güzel vakit geçirmeye gayret göstermeliyiz. Bu zorlu günlerin geçeceğini düşünerek kendimizi güzel düşüncelere, umutlu bekleyişlere bırakmalıyız. Virüsün olmadığı ilkbaharların geleceği, virüsün ortadan kalktığı oruçların tutulup bayramların kutlanacağı o günleri özlemle beklemeliyiz ve asla moralimizi bozup boşluğa düşmemeliyiz.  Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da telefon ya da başka bir teknolojik alet aracılığı ile küs olanlar barıştırılmalı, yakınlar aranmalı ve ha, hatır sorularak gönüller alınmalı, gönüllere güzel bir iki çift sözler söylenmelidir. Gönüllere girilmeli, sevgi ve saygının bütünleştiği, güzel ahlakın daim olduğu bayramların olması dileği ile herkese şimdiden iyi bayramlar ve sağlıklı günler dilerim. Sağlıkla kalın.

1 yorum:

Deneme