Ramazan Ayı Döneminde Yardımlaşma İle İlgili Kompozisyon

 

Ramazan Ayı Döneminde Yardımlaşma  İle İlgili Kompozisyon


Ramazan Ayı dünyadaki tüm Müslümanlar için özel  bir gündür. Bu ay yardımlaşma, dayanışma, empati ve merhametin insanlar  için daha da  yoğunlaştığı bir  aydır. Tutulan oruçlar, verilen fitreler insanı daha huzurlu ve daha mutlu yapar.  İnsan olabilmenin, iyi bir Müslüman olabilmenin koşulu fakirleri de düşünmekten geçer. Çünkü insan sadece kendi nefsini, kendi istek ve gereksinimlerini düşünmemelidir. Bu durum sadece Ramazan ayı boyunca değil, hayat boyunca devam etmelidir.

 

Yoksul olanlara yardım etmek,  kendimizi onların yerine koyarak hareket etmek ve ben değil biz düşüncesi ile hareket etmek insan olabilmenin tam anlamı ile mana kazandığı bir durumdur aslında. Özellikle de korona virüsün hayatımıza girmesi ile binlerce insan işinden ayrılmak ve çıkmak zorunda kaldı. Evine ekmek götüremeyen ana ve babalarda tutun da yaşlı, genç çok sayıda insanımız maddi zorluk içine girdi.

Yardım etmek için, onları sevindirmek ve  mutlu etmek için çok güzel ve anlamlı bir ay içindeyiz. İşte bu ay bize sevaba girmenin ve insana yakışır hareket etmenin ne kadar güzel olduğunu gösteren bir aydır. Maddi durumu olmayan kimselere elimizden geldiği kadar yardım etmeliyiz, sağ elin verdiğini sol el görmemeli, yetimler ve öksüzler giydirilip kuşatılmalı ve mutlu edilmelidir.  İftar açma saatine az zaman kaldığında yaptığımız sıcak yemeklerden komşularımıza ve fakir olan kimselere de vermeliyiz. Onların da  yiyeceğimiz yemeklerden tatmasını sağlamalıyız.


  İnsan ancak iyi olduğu sürece, yardımsever ve şefkatli olduğu sürece mutlu olur ve kendini gerçekleştirmiş olur.

İnsan her zaman iyi olmalıdır. Yüce Allah yapılan iyiliklerin karşılığını hem dünyada hem de ahirette verecektir inşallah.  Ramazan Ayı boyunca  değil hayatımız boyunca iyi olmalıyız ve yardımlaşma içinde , dayanışma içinde bir yaşam sürdürmeliyiz.

 

Hz.Âişe'den rivâyet edildiğine göre, Peygamber hanımları bir koyun kesmişlerdi de Resûlullah(s.a.v): "Koyundan ne kadarı kaldı?" diye sordu. Âişe, dedi ki: "Sadece kürek kemiği bölgesi kaldı! Gerisini dağıttık" deyince; Resûlullah(s.a.v.) şöyle buyurdu: "Küreğinden başka hepsi bize (sevap olarak) kaldı."

İşte tüm bu sevaplara nail olmak için gerçek anlamda Müslüman olmalıyız ve  sadece kendimizi düşünmemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme