23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramının Çocuklar İçin Önemi Hakkında Kompozisyon Yazınız.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramının Çocuklar İçin Önemi Hakkında Kompozisyon Yazınız.

 

Bilindiği üzere 23 Nisan 190 yılında 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Ulusal Meclisin açılması ile egemenliğin millete ait olduğu benimsenmiştir.  Mustafa Kemal Atatürk bu kadar anlamlı bir günü aynı zamanda çocuklara hediye etmiştir.


Böylece bu bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmuştur.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemiz çocukları için ve dünya çocukları için çok büyük öneme sahiptir. Çünkü bu gün çocuklarımızın bayramı, çocukların armağanıdır. Normal zamanda her yıl dünyanın farklı ülkelerinden gelen dünya çocukları ülkemizde çeşitli gösteriler yapar ve hem kendi ülkelerini tanıtır hem de kendi ülkemizi tanımaya çalışırdı. Bu yıl korona virüsten dolayı sınırlamalar geldiği için  dünya çocukları bu yıl gelemeyecek ve etkinlikler yapılamayacak olsa da çocuklar yine umudunu kaybetmemelidir.

 

Evlerimizin camlarına, balkonlarımızın camlarına 23 Nisan ile ilgili afişler, resimler, Atatürk fotoğrafları, meclis fotoğrafları asılmalı, balonlarla çeşitli süslerle evlerimiz süslenmeli ve ulusun egemenliğinin önemi, çocuklarımın anlamlı gününde  güzel bir şekilde kutlanmaya devam edilmelidir. Dışarı çıkamasak da aile bireyleri evde güzel etkinlikler yapıp çocukları bu özel günlerinde yalnız bırakmamalı ve onlarla güzel oyunlar oynamalıdır. Şiirler okunmalı, şarkılar söylenmeli ve çocuğumuzun okuduğu şiirler, metinler sınıf öğretmenine  gönderilmeli ve çocuğun böylece mutlu olması sağlanmalıdır.

 

 Çocuklara çeşitli hediyeler alınmalı, onları bu günde tamamen ödevden, ders çalışmaktan uzak tutmalı ve istedikleri gibi güzel bir gün geçirmelerini sağlamalıyız. Bugünün onların günü olduğunu unutmadan, onlara baskı yapmadan tatlı ve hiç unutamayacakları bir 23 Nisan geçirmelerini sağlamalıyız. Unutmayın ki çocuklarımız, geleceğimizi emanet ettiğimiz birer  elmastır.

1 yorum:

Deneme