Okulu Temiz Tutmak İle İlgili Bir Metin Yazınız.


 Okulu Temiz Tutmak İle İlgili Bir Metin Yazınız.


Eğitim ve öğretim yuvası olan okul çocuklar için vazgeçilmez bir yerdir. Hem eğitim hem de öğretimin verildiği yerde sosyalleşme de sağlanmış olur. Çocuklar okulda akademik anlamda ve insanlar arası iletişimde neler yapılmasını gerektiğini öğrenirler. Okul bir toplumun olmazsa olmaz önemli eğitim kurumlarından biridir.

 

Okulumuzu, okuduğumuz , bilgi ve güzel ahlak öğrendiğimiz yeri temiz tutmaya özen göstermeliyiz. Sınıfımıza çöpleri atmamalıyız. Kullandığımız yiyeceklerin kabuklarını okul içine ya da çevresine atıp okulu pislik içinde bırakmamalıyız. Özellikle de bu virüs döneminde okul temizliğine çok önem vermeliyiz. Maske, mesafe ve hijyene de dikkat etmeliyiz. Okul tuvaletlerine girdiğimiz zaman  çeşmeleri peçete ile açmalıyız ve kullandığımız atık peçeteleri  hemen tuvaletin çöp kovasına atmalıyız. Tuvaletin içine atılan her türlü çöp tuvaleti tıkar ve bu durum da okulun  kir ve pislik içinde kalmasına neden olur. Bundan etkilenen de yine biz öğrenciler oluruz. Okul hepimizin ortak yuvasıdır. Nasıl ki evimizi temiz tutmaya dikkat ediyorsak okulumuzu da aynı şekilde temiz tutmaya özen göstermeliyiz.


 

 Okulun çevresine de çöp atmamalıyız. Yerde bulduğumuz bir çöpü hemen alıp doğruca çöp kutusuna götürmeliyiz. Müdürümüz ve öğretmenlerimiz eşliğinde yapılan okul çevresini temizleme etkinliğine mutlaka katılmalı ve biz de okul temizliği için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Virüs döneminde okuldaki arkadaşlarımızla aramızdaki sosyal mesafeye de dikkat etmeliyiz ve virüsün de bir an önce son bulması için her türlü temizliğe önem vermeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme