Gelecekten Beklentilerinle Alakalı Bir Mektup Yazınız.


Gelecekten  Beklentilerinle Alakalı Bir Mektup Yazınız.

Sevgili geleceğim hayat çok kısa ve ne yazık ki giden zamanı bir daha geri getiremiyoruz. Çünkü giden zaman bir daha asla aynı şekilde geri gelmiyor.   Her insanın gelecekten beklentileri vardır. Çünkü geleceğimizin iyi olması demek mutlu olmamız demektir. Sevgili geleceğim, umudum, hayallerim, beklentilerim  senden istediklerim şunlardır: 
Mesleğini hakkı ile yapan  ve mesleğini en iyi şekilde icra eden bir kimse olmak istiyorum.  Sevdiğim meslek olan öğretmenliği yapmak istiyorum. Nitelikli bir öğretmen olmak ve öğrencileri tarafından sevilen iyi bir insan olmak istiyorum. Beni gören , beni seven insanların  o çok iyi bir öğretmen, insan haklarına önem veren, adalete, eşitliğe önem veren, merhamet ve vicdan sahibi bir kimse denmesini istiyorum. İnsanlara örnek bir öğretmen olmak istiyorum.  Çocukları yaşama katan, onlara yaşamın güzel olduğunu hissettirmeye çalışan bir öğretmen olmak istiyorum geleceğim.

Sevgili geleceğim  şu anda olduğu  gibi gelecekte de sağlıklı olmak istiyorum. Çünkü en önemli şey sağlıktır. Sağlığım  olmazsa geleceğim de olmaz ne yazık ki. Bunun için hep sağlıklı  kalmak isterim.   İyi insan olmak ise  zaten içimde olan ve içimde hiç bitmeyen, tükenmeyen bir hazinedir. .

Sevgili geleceğim gelecekte de ülkemin bağımsız olmasını istiyorum ve özgür ve demokrasinin olduğu bir ülkede kendi vatanımda  ölmek istiyorum. Vatanımın toprağının kokusunun gelecekte de değişmemesini istiyorum.

Sevgili geleceğim  insanların daha bilinçli, daha duyarlı ve daha empati kurabilen kimseler olmasını istiyorum. Cahilliğin son bulması, eğitim ve öğretimin insanları gerçek anlamda aydınlatmasını diliyorum. Çocukların hep gülmesini ve bu gülme nedenlerinden birinin de ben  kendim olmasını istiyorum.

Sevgili geleceğim iyi bir aile babası , iyi bir eş , iyi bir evlat, iyi bir komşu, iyi bir arkadaş olmak istiyorum. Huzurlu ve mutlu olmak istiyorum. İşime ayırdığım zaman dışında ailemle güzel günler, sağlıklı günler geçirmek istiyorum.

Sevgili geleceğim insan olarak, iyi bir insan olarak yaşamaya devam etmek istiyorum. Kimseyi kırmadan, dökmeden, kimsenin canını acıtmadan, erdemli bir insan olarak bu dünyadan ayrılmak istiyorum. Kendi ülkemde , kendi topraklarımda huzurla ölmek istiyorum. Barışın dünyaya hakim olmasını, doğanın korunmasını istiyorum ve mutluluğun  herkeste daim olmasını diliyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme