Dürüstlüğün Yararlarını Yazınız.


Dürüstlüğün Yararlarını Yazınız.

Dürüst olmak  , güzel ahlaklı olmak   en önemli erdemlerden ve değerlerden biridir. Dürüst olan  kimsenin hakkını yemez, kendisine emanet edilen   şeylere ihanet etmez. Dürüst insan nettir. Eğri büğrü olmaz. Her zaman olduğu gibi görünür . Dürüst olmanın, doğru olmanın temeli de aslında ailede atılır. Bu konuda çocuklara örnek olabilecek en önemli kimseler ise elbette anne ve babalardır. Onlara nasıl yaşarsa, nasıl güvenilir ve dürüst olurlarsa evlatları da onları örnek alacaklardır.

Dürüstlüğün yararları şunlardır:
* Dürüst olan kimse ilk olarak kendi ile barışık olur ve kendini mutlu etmiş olur. Gece yatağına vicdan rahatlığı ile yatar ve içinde  hiç pişmanlık olmaz.
* Dürüst olan kimse toplum tarafından sevilen, sayılan, ilgi gösterilen kimse olur. Toplum böyle insanları her zaman el üstünde tutar.

* İnsanlar her zaman dürüst kimseler ile iletişim halinde olmak isterler ve onlarla  vakit geçirmek isterler.
* Dürüst olan insana güven olduğu için, dürüst insanın iş bulması da kolay olur ve  herkes onun hakkında olumlu şeyler konuşur.
* Dürüst olan insan zor bir durumda düştüğünde onu sevenler tarafından   korunur ve ona her türlü yardım yapılmaya çalışılır.
* Dürüst olan kişi toplumda  aranan kimse olur.
* Dürüst olan  kişi  içinde yaşadığı topluma faydalı olur ve böylece kendi de mutlu olmuş olur.
* Dürüst olmanın önemi ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız:
*’’Akıllı, bilgin, zengin olmak zorunda değiliz ama dürüst olmak zorundayız.’’


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme