‘’Toplum Hayatında Herkese Düşen Belirli Görevler Vardır.’’ Sözünden Ne Anlıyorsunuz? Gözlemlerinizden Hareketle Açıklayınız.


‘’Toplum Hayatında  Herkese Düşen  Belirli Görevler Vardır.’’ Sözünden  Ne Anlıyorsunuz? Gözlemlerinizden Hareketle Açıklayınız. 

İnsan , insanla yaşamayı seven, bir canlı olduğu için   toplum içinde yaşar. Toplum içinde yaşayarak yaşamın  akışı güzel olur ve toplum sayesinde bir şeyler öğrenir ve kendimizi geliştirmiş oluruz. İşte bu toplum içinde yaşarken de herkesin  yapması gereken  görevleri vardır. Hepimizin görevlerimizi güzel bir şekilde yerine getirirsek daha mutlu ve daha huzurlu bir toplum ortaya çıkar. 

Ben öğrenci olduğum için benim  ders  çalışmak, odamı düzenlemek, anne ve babama ev işlerinde yardım etmek, çevremi  temiz tutmak gibi sorumluluklarım vardır. Öğretmen olan  bir kişinin ise iyi bir öğretmen olma, öğrencilerine iyi insan olmayı öğretme ve onları bilinçli bir insan olarak geleceğe hazırlama, onları bilgileri ile aydınlatma gibi görevleri vardır. Bir doktorun görevi ise hastası için elinden gelen fedakarlığı yapmak ve onu iyileştirmektir. Anne ve babaların görevi  ailenin geçimini sağlamak, aile huzurunu sağlamak, çocuklara koşulsuz sevgi vermek, onlara saygılı  ve güzel ahlaklı insanlar olmayı öğretmek vb.dir.

Bir terzinin görevi ise güzel elbiseler, kıyafetler dikmek, bir bekçinin görevi güvenliği sağlamak, bir  müdürün görevi okulu yönetmek vb dir. Yani herkesin bu yaşamda sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar yerine getirildiği zaman toplumda kargaşa ve kaos olmaz. Toplum birlik, beraberlik, dayanışma ve sorumluluk duygusu ile hareket ederse daha güçlü ve daha mutlu bir toplum olur. Yeter ki sorumluluklarımızın ne olduğunu bilelim ve onları yerine getirelim.

Not: Üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yapabilmek için  nelere dikkat edersiniz?
Öncelikle sorumluluklarımızı yerine getirmek için emek ederim. Çalışan, üreten ve kendimi geliştirmiş bir insan olurum. Derslerime çalışırım, sınıfta öğretmen ders anlatırken dikkat çekici hareketler yapmam, başka bir arkadaşımı  rahatsız etmem, sınıfımızı, okulumuzu temiz tutarım. Yerlere çöp atmam, hayvanlara zarar vermem. Aileme saygılı olurum ve aile içindeki gündelik sorumluluklarımı yerine getiririm. Kardeşimin ödevlerini yapmasına yardımcı olurum. Bana verilen sorumluluğu yerine getirmek için  iyi çalışırım, dikkatli ve özenli bir kimse olurum. Baştan savma iş yapmam ve uyanık olurum, çalışkan olurum.

1 yorum:

Deneme