Konusu Dostluk Olan Bilgilendirici Bir Metin Yazınız.


Konusu Dostluk Olan Bilgilendirici Bir Metin Yazınız.

Hayatın neşesi, mutluluğu iyi insanlar ile iletişim kurmaktan geçer. Çevrenizde güvenilir, dürüst, dost canlısı bir insan gördüğünüz zaman sakın onu bırakmayın. Çünkü böyle kimseler gerçek arkadaş ve dosttur. Böyle kimseler sizi yarı yolda bırakmaz. Her ne kadar ailemiz, akrabalarımız, komşularımız bizim yakınlarımız olsalar da insan her zaman sadık ve iyi bir dosta ihtiyaç duyar. Çünkü dostlarımız bizim her derdimizde, üzüntümüzde, acılarımızda yanı başımızda olan kimselerdir. Dost insana huzur verir, mutluluk verir. 

Yanımızda kimse yokken hep onlar olur. Onlar güvenilir ve iyi niyetli insanlardır. Dost dediğimiz kişiler bize karşı hep olduğu gibi görünen insanlardır. Dostlarımızın kıymetini bilmeliyiz. Onları üzmemeliyiz. Çünkü onlar bizim bu hayatta değer verdiğimiz önemli şahsiyetlerdir.  Dostlarımız canımız sıkıldığında acilen yanında nefes aldığımız sırdaşlarımızdır. Çünkü onlar candır,  sevgidir, saygıdır. Bunun için dostlarımızı çok sevmeliyiz. Onların kusurlarını bulmak yerine kusurlarını kapatmalıyız. Dostlarımızın yanlış bir şey yaptığını gördüğümüzde ise onları uyarmalıyız ve kendine çekidüzen vermesini istemeliyiz. Çünkü gerçek dostlar yeri geldiği zaman dostu için acı olsa gerçekleri söyleyen kimselerdir.

İşte böyle kimseler ile iletişim kurmalıyız ve hayatın mutluluğunu onlara yaşayarak paylaşmalıyız.  Çünkü hayat dostlar ile arkadaşlar ile anlam bulur. Birlikte yemek, içmek, eğlencelere katılmak, ağlamak, acı çekmek tam da dostlara göredir.


8 yorum:

Deneme