Aile İlgili Bilgilendirici Bir Metin Yazınız.


Aile İlgili Bilgilendirici Bir Metin Yazınız.

Sıcacık yuvanın olduğu, anne, baba ve kardeşlerin olduğu sevginin paylaşıldığı, saygının olduğu yerdir aile.  İnsanın bu hayatta en çok değer verdiği kişiler aile bireyleridir. Anne ve babamız bizim için çok değerlidir. Çünkü onlar bize güzel ahlaklı olmayı öğreten, iyi niyetli olmayı öğreten, bizi koşulsuz seven değerli insanlardır.  Aile ahlakın ve eğitimin verildiği ilk yer olması sebebi ile kutsal bir kurumdur.

Anne ve babalar çocukları için her türlü fedakarlığa katlanan kimselerdir. Onlar candır, onlar bizi koruyan, kollayan kimselerdir. Sağlıklı ve eğitimli ailelerin olması sağlıklı nesillerin ve eğitimli nesillerin yetişmesine olanak sağlar. İnsan ailesinde nasıl bir terbiye görürse çevresine de onu yansıtır. Bunun için aile olmak kolay bir şey değildir.  Aile kurmak da kolay değildir. Bunun için bazı sorumlulukları yerine getirmek gerekir. Çalışmak ve emek etmek gerekir. Ailemiz mutluluklarımızın ve hüzünlerimizin paylaşıldığı yerdir. Ailemize duygu ve düşüncelerimize rahat bir şekilde ifade edebiliriz. Yani kendimizi en iyi şekilde ifade edebileceğimiz yer canım ailemizin olduğu yerdir.

Bunun için anne ve babamızın, büyüklerimizin kıymetini bilmeliyiz ve onlara gereken değeri vermeliyiz. Onları hiç kırmamalıyız ve üzmemeliyiz.

4 yorum:

Deneme