‘’Bir Şeyleri Değiştirmek İsteyen İnsan Önce Kendinden Başlamalıdır.’’ Sözünden Yola Çıkarak Duygu Ve Düşüncelerinizi Anlatan Planlı Bir Yazı Yazınız.


‘’Bir Şeyleri Değiştirmek İsteyen İnsan Önce Kendinden Başlamalıdır.’’ Sözünden Yola Çıkarak Duygu Ve  Düşüncelerinizi Anlatan Planlı Bir Yazı Yazınız.

Herkes iyi niyetli insan olsa, kimse kimseye zarar vermese hayat  ne de güzel olur diye düşünürüz fakat  ilk önce kendimizden başlayacağımız nedense bir türlü aklımıza gelmez. Dünyayı  olumlu yönde değiştirmek isteyen insan  ilk olarak kendinden  başlayacaktır. Bunun için de kendini geliştirmek için, kendini gerçekleştiren bir insan olmak için çok çalışmalıdır, her zaman üretken  ve çalışkan bir kimse olmalıdır. Bunun için de ilk olarak sorumlulukların ne olduğu bilinmeli, planlı ve programlı olunmalıdır.  Başkalarını yargılamadan önce, başkalarını kınamadan önce kişi önce kendini, kendi dilini terbiye etmelidir.. Güzel ahlak ve erdemli olmak kişinin ilk  hedefi olmalıdır.

Yaptıkları ve yaşattıkları ile başka kimselere örnek olmalıdır. Doğaya, çevreye zarar vermemelidir. Sorumluluklarını yerine getirmelidir. İçten güdülenmelidir.  Gösteriş düşkünü olmamalıdır. Yalandan, dedikodudan uzak durmalıdır. Güzel ahlaklı ve  erdemli olmalıdır. Ülkesini ve vatanını çok seven  kişi olarak her zaman  çok çalışmalıdır ve ülkesini daha iyi hale getirmek için uğraşmalıdır. Böylece  kişi kendinden değişime ve ilerlemeye başlayacağı için  her şey daha güzel ve daha anlamlı olur. Her birey böyle düşündüğü zaman da dünyada daha çok barış ve daha çok huzur olur. Durum böyle olunca da yaşamak, nefes almak ve hayata daha farklı pencereden bakmak kişiyi daha mutlu eder ve dünyamız mutluluklar dünyasına dönüşür.

Kişi başkalarını eleştirmeden önce , yargılamadan önce aynaya bakmalı ve  kendi ile yüzleşmeyi bilmelidir.  Bunun için önce kendimizden  işe başlamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme