‘’Bana Arkadaşını Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim.’’ Atasözünü Açıklayınız.


‘’Bana Arkadaşını Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim.’’ Atasözünü Açıklayınız.

Kişi sosyal bir varlık olduğu için  başkaları ile iletişim içinde bulunmaya mecburdur. Çünkü bu bizim doğamızda olan bir  şeydir.  Kiminle gezdiğimiz, kiminle arkadaşlık, dostluk kurduğumuz da çok önemli bir meseledir. Çünkü  insan  birlikte vakit geçirdiği, eğlendiği, arkadaşlık kurduğu kişiden etkilenir ve zamanla ona benzemeye başlar. Bu kaçınılmaz bir durumdur

Bunun için arkadaşlarımızı iyi seçmeliyiz ve onların  iyi insanlar, ahlaklı insanlar olmalarına özen göstermeliyiz. Örneğin, kötü huylu bir kişi ile arkadaşlık kurmaya başlayan biri zamanla o kötü huyların kendisinde de olduğunu fark etmeye başlar ve bu duruma alışır. Bundan dolayı arkadaşlık ilişkilerinde çok dikkatli olmalıyız . Bu atasözü şu atasözü ile de benzerlik gösterir: ‘’ Üzüm üzüme baka baka kararır.’’ Yani kişiler birbiri ile vakit geçire geçire zamanla birbirinin aynısı olmaya başlar. Arkadaşlık ilişkilerinde  çevre de çok önemlidir. Kötü bir çevrede, kötü huylar edinmiş olan bir kişi arkadaşını da bu yönde olumsuz etkiler ve arkadaşının da  zarar görmesine neden olabilir. Onun için de çocuklarımızın kimler ile arkadaşlık kurduğuna dikkat etmeliyiz.

Onların sağlıklı bir ortamda ve güzel ahlaklı olan kişiler ile arkadaşlık kurmasına ortam hazırlamalıyız. Çocuklarımızı devamlı izlemeliyiz ve onları başı boş bırakmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme