İnterneti Nasıl Verimli Kullanabiliriz İle İlgili Kompozisyon Yazınız


İnterneti Nasıl Verimli Kullanabiliriz İle İlgili Kompozisyon Yazınız

İnterneti kullanmak artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.  Teknolojinin hızla ilerlemesi  ile artık ülkemizde de her on evden ikisinde internetin kullanıldığını görmekteyiz.   İnternetten birçok alanda faydalanmaktayız. Alışveriş yapılmakta, son dakika haberlerine anlık bakılmakta, öğrenmek istediğimiz bilgileri hemen öğrenebilmekte, istediğimiz  şarkılar anında indirilmekte, sınav  sonuçlarına bakabilmekte ve daha birçok şeyi yapmaktayız.

Önemi olan ise interneti verimli kullanmaktır. Günün hepsini gereksiz işler için,  internet başında geçiren kimse fayda sağlamaktan çok zarar görür. İşi internetle alakalı olan kimseler  zaten  günboyu internetten  faydalanır ve işini de verimli yapmış olur. İşi olmayan kimseler  vakit geçsin diye  internetle uğraşırsa işte o zaman kişi faydadan çok zarar etmiş olur.  İşte tüm bu olumsuzlukların olmaması için, interneti verimli kullanmak için şunları yapmalıyız:
* Kendimize sınırlar koymalıyız. Bir plan ve program doğrultusunda hareket etmeliyiz. Sadece amacımıza odaklanmalıyız. Onun dışında bilgisayar başında fazla vakit öldürmemeliyiz.
*  Sıklıkla kullandığımız siteleri  tarayıcımızda sık kullanılanlar listesine eklemeliyiz. Böylece çok fazla vaktimiz boşa gitmemiş olur.
* Sosyal medyada abartıya kaçmamalıyız. Elbette  sosyal medyada olmalıyız fakat bunda da ölçüyü kaçırmamaya özen göstermeliyiz.
* İnternetteki faydalı içeriklere bakmalıyız. Magazin, eğlence, oyun gibi   şeylerler oyalanmamalıyız. Araştırdığımız konunun videolarını izlemeliyiz ve kendimize fayda sağlayacak videolara bakarak kaliteli bir zaman geçirmeliyiz.

* Hemen hemen herkesin kullandığı alternatif arama motorlarını kullanmalıyız. Örneğin; Google gibi.
* İnterneti  kullanırken dik durmalıyız ve doğru bir şekilde oturuş pozisyonuna sahip olmalıyız. Yoksa fiziksel  sorunlar ortaya çıkabilir.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme