Sevgi, Saygı, Hoşgörü, Merhamet Sözcüklerinin İçinde Geçtiği Uzun Bir Hikaye Yazınız .


Sevgi, Saygı, Hoşgörü, Merhamet Sözcüklerinin İçinde Geçtiği Uzun Bir Hikaye Yazınız .

Soğuk bir kış günüydü .  Annem çamaşırları  elinde yıkamış  asmak için balkona doğru götürüyordu . Babam ise henüz işten dönmemişti . Yemeğe henüz başlamamıştık . Çünkü babam gelince yemeğe hep birlikte otururduk . Çünkü  bizim ailemizin kuralları vardı .  Kuraldan çok babama olan saygımızdı aslında bu. Annem çamaşırları asmış , elleri buz kesmişti . Erzurum’un kışı da diğer şehirlerden daha çetin geçiyordu . Zavallı annem bizim için her şeyi yapıyor ,  çamaşır makinesi olmadığı için ellerinde yıkıyordu hepimizin çamaşırlarını . Biz beş kardeştik .  Hepimiz de annemize ve babamıza çok düşkündük . Babam kömür işçisiydi ve çok zor bir görevi vardı.

Geçimimiz böyle sağlanıyordu . Akşam olmuş , hepimiz acıkmıştık . Derken kapı vuruldu, gelen babamdı . Babam eve girince hepimiz saygı ile ayağa kalkmıştık . Çünkü onu çok seviyorduk . Babam   hemen ellerini yıkayıp sofranın başına geçti . Biz hemen sofrayı hazırladık . Annem bugün tavuk haşlamış, yanına da bir güzel sarımsaklı bulgur pilavı ve ayran yapmıştı .  Ben soğanları ince ince kıyıp yanına üstüne sumak serptim. Yağını ve limonunu da ekledikten sonra yemeğimizi yemeye koyulduk. Kardeşim babamdan önce kaşığı pilava  doğru uzatmıştı. Babam ise ona hiç kızmamıştı . Çünkü benim babam hoşgörülü bir adamdı . Daha sonra  biz de  yemeğimizi  yemeye başladık .  Babam hepimize yemek yerken göz ucu ile bakıyor ve o merhametli bakışı beni benden alıyordu . Çünkü babam bizi çok seviyordu .  Bizim ailemizde sevgi ve saygı ortamı vardı . Yemekler yendikten sonra herkes odasına çekildi . Uyku saati gelmişti.  Hepimizin yatakları yere  serilmişti .  Herkes yatmıştı . Gece saat iki buçuk gibi kardeşim İrem  ağlamaya başlamıştı . İrem henüz üç yaşındaydı . Sayıklıyordu ve alnı ateşler içinde yanıyordu . Hemen annemi  ve babamı uyandırdım .  Babam ve annem kardeşimi kaptığı  gibi hastaneye götürdü .  Çok korkmuştum, ya kardeşim iyileşmezse  diye ağlamaya başlamıştık. Yaklaşık 1.5 saat sonra annem ve babam gelmişti . Kardeşim , annem balkonda çamaşır sererken  üşütmüş ve  hastalanmıştı. Onun için ateşi çıkmıştı.

Allah’tan kardeşime  bir şey olmadı . Onu çok seviyorduk . Daha sonra babam hepimize sarıldı ve sizi çok seviyorum canlarım dedi . Annem de merhametli gözlerle bize baktı . Biz de anneme güzel güzel baktık . Daha sonra hepimiz tekrar yatağa gittik . Belki çok paramız yoktu, çok zengin değildik ama çok iyi anne ve babaya sahiptik. Çünkü bizim  ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey sevgiydi ve karnımızın doymasıydı. Bunları da ailem  hakkı ile yerine  getiriyordu zaten.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme