‘’ Bir Şeyleri Değiştirmek İsteyen İnsan Önce Kendinden Başlamalıdır. ’’ Sokrates’in Sözünden Yola Çıkarak Duygu Ve Düşüncelerinizi Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız


‘’ Bir Şeyleri Değiştirmek İsteyen  İnsan Önce Kendinden  Başlamalıdır. ’’  Sokrates’in Sözünden Yola Çıkarak Duygu Ve Düşüncelerinizi Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız .

İnsan olarak hep bir şeylerden şikayet ederiz .  Bu şikayetlerimiz de  bir türlü bitmez . Çünkü kendimize yönelmeyi  , kendimize şöyle bir dönüp  bakmayı hep  unuturuz . Çünkü hep başkalarının kusurlarını araştırmaya odaklı bir zihne sahi olduğumuz için  hiç kendimizi  eleştirmek aklımıza gelmez. Oysa insan önce kendini düzeltmelidir.  Kişi,  bir şeylerin olumsuz gittiğini görüyorsa önce kendini değiştirmeye ve geliştirmeye çalışmalıdır .

 Yani ilk önce ben  ne kadar iyiyim , ben ne kadar kendime ve içinde yaşadığım topluma faydalıyım diye düşünmeliyiz . Yani önce kendimizi olumlu yönde değiştirmeliyiz . Kişi kendini iyi yönde geliştirdiği zaman   boş işlerle uğraşmaya ve boş boş konuşmaya da zaman bulamaz . Çünkü kişinin amacı kendini devamlı geliştirmek ve bunun için de yaşadığı topluma  örnek bir insan olmaktır . Örneğin ; öğrenciysek iyi bir öğrenci olmalıyız . Hocaların verdiği notlara kızmaktansa ,  sürekli şikayet etmektense önce kendimize dönmeliyiz . Ben gerçekten iyi bir şekilde bu derse çalıştım mı,  gerçekten  elimden geleni  hakkı ile yaptım   diye düşünmeliyiz .  Zaten işini hakkı ile yapan bir öğrenci de hayatından sürekli şikayet etmez .

 Çünkü o öğrencinin amacı kendini devamlı geliştirmeye yönlendirmektir .  Böyle olduğu zaman da öğrenci hem sorumluluk sahibi bir insan olmuş olur hem kendini değiştirmiş ve geliştirmiş bir insan olur hem de  insanlığa faydalı biri olur. Kendini eleştiren insan  eninde sonunda kendinde eksiklikler görür ve kendinin  de her insan gibi kusurları olduğunu görürü ve bundan dolayı da başkalarından şikayet etmeyi keser.

1 yorum:

Deneme