Kestane, Yıl Sonu, Yeni Yıl , Yemek, Akrabalar, Tebrik Kartı Kelimelerinin İçinde Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.


Kestane, Yıl  Sonu, Yeni  Yıl , Yemek, Akrabalar, Tebrik Kartı Kelimelerinin İçinde Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.

2019 yılına girmeye sayılı günler kalmıştı .Yılın son günleriydi artık .  Eski yılımız iyisi ile kötüsü ile geçivermişti çabuk. Bu yeni yılda daha çok heyecanlanıyordum.   Çünkü bu yeni yılda babam da yanımızda olacaktı . Babam özellikle izin gününü yeni yıla denk getirmişti .  Annem ile birlikte akşam yemeğini yedikten sonra tebrik kartı  hazırlamaya başladık . Eşe dosta, akrabalara bu tebrik kartını  gönderecektik .  Daha sonra sabah oldu. Annem  bu sabaha özel su böreği yapmış, sucuklu yumurta yapmış, kendi kurduğu yeşil zeytinden  hazırlamıştı. Sıcacık çayın eşliğinde   ailece kahvaltımızı  yaptık . Daha sonra  babamla tebrik kartlarını sevdiğimiz kişilere  gönderdik .

Ertesi gün yeni yıldı . Annem yeni yıla özgü güzel yemekler yaptı ,  babam ise çarşıdan  getirdiği kestaneleri sobada bir güzel kavurdu. Sobanın üstüne de eski çaydanlığımızda kuş burnu çayı koyduk. Annemin hazırladığı sarmalar, dolmalar, tatlılar, yengemin getirdiği kurabiyeler, çerezler eşliğinde bir güzel ziyafet çekildi o akşam.  Amcam, yengem, kuzenlerim, büyük annem, büyük babam ile harika bir akşam geçirmiştim.  .  .  Daha sonra hep birlikte tombala oynadık . Ablam çayları koyarken ben  dedemin elinden tutarak onu masaya kadar getirdim . Sonra hep birlikte keyif yaptık ve yeni yıla canım sevdiklerim ile birlikte girdik . Yeni yıla girdiğimiz için şükrettik Allah’a .

 Daha sonra babam  eline Kuran-ı Kerim’i alarak Kuran okudu ve hepimiz babamın o güzel sesini dinledik . Ne güzel  okumuştu babam Kuran-ı Kerim’i öyle . Ninemin gözleri dolmuştu, annem de duygulanmıştı . Daha sonra hep birlikte şükür duası okundu ve amin dedik.  Yeni yıla hayırlı bir şekilde girdik . Yüce Rabbim yeni yılda herkese istediği şeyleri versin ve herkes mutlu olsun inşallah . Esen kalın, sevgi ile kalın. Yeni yılınız kutlu olsun .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme