Turist, Sirk, Yangın, Korkak Kelimelerinin İçinde Geçtiği Bir Hikaye Yazınız .


Turist, Sirk, Yangın, Korkak Kelimelerinin İçinde Geçtiği Bir  Hikaye Yazınız .

Bugün günlerden pazardı . Çünkü bugün  benim en güzel günüm olacaktı , babam beni sirke götürecek ve orada harika bir vakit geçirecektim . Eğitilmiş hayvanların yaptığı o muhteşem hareketleri , palyaçoların  akrobasi hareketlerini izleyecektim .  Hemen kahvaltımızı yapıp yola koyulduk . Daha sonra  babamla yürümeye başladık ve  durağa geldik .

Otobüs durağında bekleyen bir turist bize Kadıköy’e nereden gidilir diye sordu . Babam da ona  Kadıköy’e gitmek için hangi  tramvaya binmesi gerektiğini anlattı . Turist bize teşekkür ettikten sonra oradan ayrıldı .  Daha sonra tramvay geldi ve gideceğimiz yere vardık . Sirkte gösteri biraz sonra başlayacaktı .  Biz daha içeri girmiştik ki bir genç adam yanımızdan sigara içerek geçti . Saçları çok uzundu . İçtiği sigaranın ateşi bir anda saçına  sıçradı . Adam çok korkmuştu ve hemen bağırmaya başladı . Orada bulunan kişiler en yakın yerden kovalar ile su alıp adamın saçındaki ateşi söndürdüler. Adamın saçı yanmıştı ve adam acı çekiyordu. Hemen hastaneye kaldırıldı .  Çok üzülmüştük  babamla adama . Daha sonra sirkteki gösteri başladı, gösteriyi izleyip babamla eve geldik . O gün çok ilginç ve korkutucu bir gün olmuştu benim için . Acaba o saçları yanan adam nasıl diye düşündüm içimden .

Keşke adamın saçları yanmasaydı,  keşke o sağlığa çok ama çok zararlı olan sigarayı hiç içmeseydi belki de saçları yanmayacak ve kel kalmayacaktı . Bunları düşünürken uykum geldi  ve bir uyanmışım ki sabah olmuş .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme