Ormansız Yurt Vatan Değildir Sözü İle İlgili Kompozisyon


Ormansız Yurt Vatan Değildir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Orman bir memleketin süsü , hem yaşam kaynağı hem de yemyeşil görüntüsü ile gözlerimize ve ruhumuza güzellikler sunan yerleridir . Yaşadığımız yerde orman olması ile olmaması arasında çok büyük fark vardır . Çünkü taş topraktan ibaret boz dağlar ile içlerinden nehirler akan dallarında kuş cıvıltıları yükselen ormanlarla kaplı  bir yer aynı olamaz . Ormanlardır bizi sağlıklı kılan ve bize yeşil dolu bir dünya veren.

Hem atalarımız hem de inançlarımız ağaca ve ormana çok kıymet vermiş ve vatan topraklarının ormanlarla süslenmesini istemiştir . Atalarımız yaş kesen baş keser derken ormanların ve ağacın önemine dikkat çekmiştir . Yine dinimiz de ağaç ve ormana çok önem vermiş, peygamberimiz de kıyamet bile kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin demiştir .

İnsanlar bir ev aldığında o evin içini güzelleştirmek ister . Çünkü orası onundur ve güzel olması için elinden geleni yapar . Bir toprak parçası da eğer vatan olarak görülüyorsa güzelleştirilmelidir . Hem görüntüsü ile hem de yaydığı oksijen ile insana hayat veren ormanların yaygınlaşması için ülkemizin her yerini ağaçlarla donatmalıyız . Ormanlar ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız: '' Ağaçsız memleket, duvaksız geline benzer.''

Ormanlar dünyanın akciğerleridir ve tüm canlıların yaşaması için gerekli oksijeni üretirler . Bu sebeple ormanlara verilen zarar aslında insanların kendilerine vermiş olduğu zarardır . Bu nedenle hepimiz ormanların kıymetini bilmeli ve ormanları artırmak için çabalamalıyız .




0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme