İlim İlim Demektir, İlim Kendin Bilmektir, Sen Kendini Bilmezsen Ya Nice Okumaktır Özdeyişi İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız.


İlim İlim Demektir, İlim Kendin Bilmektir, Sen Kendini Bilmezsen Ya Nice Okumaktır Özdeyişi İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız.

 Amacına uygun olduğunda, insanlığa fayda sağladığında ilim kadar güzel olan bir şey olamaz. İlim öğrenmek elbette çok büyük bir  iştir . İnsan ilim öğrenirken , bilgi sahibi olurken  çok şey öğrenir . Öğrendiği bilgiler ise ona insan olmayı unutturmamalıdır . Yani kişi her şeyden önce iyi bir insan olmalı , olgun insan olmalıdır .

Çünkü ilim insana her şeyden önce iyi bir insan olmayı , erdemi bir insan olmayı öğretmelidir . Kişi  iyi bir insan olmadığı sürece ne kadar ilim sahibi olursa olsun hiçbir işe yaramaz . Çünkü böyle kimseler bildiği şeyleri de kötüye kullanabilir  ve insanlığa zararlı kimse haline dönüşebilir . Sen kendini bilmedikten sonra , kamil  bir insan  olmadığın sürece  ne kadar bilirsen bil bir anlam ifade etmez .  Kişi kendini bildiği  zaman , başka insanlara büyüklük taslamadığı zaman işte o insan gerçek ilim sahibi bir insan olur . Böyle insanlar da topluma faydalı kimseler olur ve insanlık için çalışır . Çocuklarımızı bile yetiştirirken  çok çalışkan olacaksın , çok iyi bir mesleğe sahip olacaksın gibi sözler yerine onlara her şeyden önce iyi bir insan olacaksın gibi telkinlerde bulunmalıyız . Çalışmaları için , üretmeleri içinde onlara yol göstermeliyiz.

Çünkü iyi insan  çalıştığı zaman, ilim sahibi olduğu zaman çok büyük işler başarır ve dünyaya faydalı olur. Böylece yaşanılan dünya güzelliklerle dolu olur. Barış ve dayanışma dünyaya hakim olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme