Anladım ki insanlar: Susanı korkak. Görmezden geleni aptal. Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar… Oysa ki; biz istediğimiz kadar hayatımızdalar. Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar!... Sözü İle İlgili Duygu Ve Düşüncelerinizi Yazınız


Anladım ki insanlar: Susanı korkak. Görmezden geleni aptal. Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar… Oysa ki; biz istediğimiz  kadar hayatımızdalar. Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar!... Sözü İle İlgili Duygu Ve Düşüncelerinizi Yazınız

İnsan  olduğumuz için  hayatta her şey olabilir . Vefasız insanlar  canımızı yakabilir ,  kalbimizi kırabilir. İnsanlar iyi olduğumuz zaman , onlara cevap vermediğimiz zaman bizi korkak sanabilir . Halbuki edepli edebinden susar , edepsiz susturdum sanır diye bir söz söylenmiştir bunun için de.  İyi niyetli ve saygılı kimseler nerede nasıl davranacağını bilir.  Haddini bilmeyenler karşısında bile güzel karakterini asla bozmaz. 

Bazen yapılan yanlışları görmezden geldiğimizde insanlar bizi aptal zanneder ve buna ne yaparsam yapayım onu kabul eder gözü ile bakarlar bize . Oysa ki biz buna  izin verdiğimizi sürece yaparlar . Biz bir konuşursak onlar bir daha bize cevap veremeyecek hale gelebilirler . Çünkü öyle bir konuşuruz ki karşıdaki ne yapacağını şaşırır ve kaçacak bir yer arar . Biz  kendini bilmez , şımarık insanlara göz yumduğumuz kadar bu oyunlarını sürdürebilirler . . Onun için kimi kendini bilmez insanlar  çok konuşarak, bağırıp çağırarak masum insanları etkisi altına aldığını sanmasınlar . Çünkü kaliteli ve kişilikli insan çok konuşmaz . Ama bir konuştu mu da o kendini bilmeze haddini bildirir . Bundan dolayı bizi seven bizim hatalarımızı görmezden gelen insanları üzmeyelim . Onların bize verdiği değeri biz de onlara verelim ve kesinlikle kibirli insan olmayalım . İnsanları korkaklığından dolayı konuşmuyor , kendine güveni yok diye konuşmuyor gibi sözler söylemeyelim.

Karşıdaki insan kalp kırmamak için , incitmemek için susuyordur ve bu da belli bir yere kadar olur . Yani çekirge bir zıplar , iki zıplar , üçüncüye de öyle bir zıplar ki neye uğradığınızı şaşırırsınız.  Akıllı kimseler hakkını savunacak kadar  zeki ve hadsize de haddini bildirecek kadar kurnazdırlar. Sadece sabrederler ve uygun zamanı beklerler.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme