Verip Pişman Olmaktansa Vermeyip Düşman Ol Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Verip Pişman Olmaktansa Vermeyip Düşman Ol Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Birçoğumuz etrafımızdaki insanlara yardımcı olmayı isteriz . Birisinin sıkıntısını gidermek , zor durumdan birini kurtarmak elbette ki çok güzel bir davranıştır . Ancak maalesef bazı insanlar vardır ki kadir kıymet bilmezler , yapılan iyilikten anlamazlar . Bu tür insanlara yapılan iyiliğin kıymeti olmadığı gibi başımıza dert bile açabilir. 

Borçlu bir insanın derdini çözmek için ona istedi parayı verdiğinizi düşünün . Eğer bu insan borcuna sadık değilse sizin verdiğiniz parayı söz verdiği zaman geçmesine rağmen ödememekte direniyorsa böyle bir insana yaptığınız iyilik sizi zora sokar . Elbette para pul her şey değildir ama insan çalışıp kazandığı , zorlukla elde ettiği parayı bir başkasına hibe etmeyi de istemez . İşte bu yüzden sonradan verdiğinize , yardım ettiğinize pişman olacağınıza en baştan vermeyip de küsmek daha iyidir . Çünkü bu şekilde birkaç gün başınız ağrır ama verdiğinizi alamadığınızda her gün içinize dert olur .

Yardımlaşmak çok güzeldir ama yardımı da hak edene yapmak lazım . Kıymet bilmez insanlara yardım edip de kendiniz zor durumda kalmaktansa hiç yardım etmeyip küs kalmak daha hayırlıdır . Böylece kimseyle düşman da olmayız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme