Su Hayattır İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Su Hayattır İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Hayatımızın vazgeçilmez en önemli doğal kaynağı sularımızdır .  Su,  insan yaşamı için oksijenden sonra  en önemli ikinci ihtiyacımızdır . Su bizim için  ve diğer tüm canlılar için  fiziksel bir ihtiyaçtır . Su olmadığı zaman hayat durur ,  canlılar yaşayamaz .  Bunun için sularımızın değerini bilmeliyiz ve  sularımızı boş  yere israf etmemeliyiz .

Gerek evde  olsun , gerek iş yerinde olsun ve gerekse başka yerlerde olsun sularımızı boş yere akıtmamalıyız  ve su konusunda tutumlu davranmalıyız .   Sağlıklı bir insan belki bir kaç hafta aç kalabilir fakat susuz ancak iki - üç gün yaşayabilir . Çünkü su bizim  hayatta kalmamızı sağlayan en  önemli içeceğimizdir . Suyun  olmaması canlıların  yok olması anlamına gelir . Son yapılan araştırmalara göre ülkemizde de ileriki yıllarda su sorunu yaşanmaya başlayacaktır. Türkiye su fakiri bir ülke olduğu zaman  asıl zorluklar işte o zaman başlayacaktır. Bunun için suları bilinçli tüketmeliyiz, su israfından ısrarla kaçınmalıyız. Sularımızı asla kirletmemeliyiz . Sularımıza sanayi atıkları karışmamalıdır . Kimyasal ilaçlar katılmamalıdır .  Su olmadığı zaman her türlü salgın hastalık ortaya çıkar ve bu hastalık kısa sürede tüm dünyaya yayılır ve canlılar için büyük bir tehlike ortaya çıkar . Bunun için sularımızı her zaman temiz tutmalıyız ve  suları kirletmemeliyiz .

Sağlıklı bir bünyeye sahip olabilmek için gün içinde vücudumuzun istediği oranda su içmeliyiz .   Hep birlikte su ile yaşayın, çok yaşayın . Şu sözü de unutmamalıyız:  '' Suyun değeri  kuyu kuruyunca anlaşılır.'' Thomas Fuller. Onun için su yaşamdır, susuzluk ise felakettir. Geç olmadan kaynaklarımıza sahip çıkalım ve onları gerektiği kadar  tüketen bilinçli kimselere dönüşelim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme