Erken Kalkmanın İnsan Ve Toplum Açısından Yararlarını Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız .


Erken Kalkmanın İnsan Ve Toplum  Açısından  Yararlarını  Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız .

Sabahın  ilk  ışıklarıyla uyanıp  güneşin muhteşem  şölenini görmek için bile  erken uyanmaya değer aslında . Kuşların cıvıltıları ile uyanıp  dışarının mis gibi temiz  havasını içimize çekmek kadar güzel bir  şey yoktur . Sabah erken kalkan insan ilk başlarda biraz uykuya doyamasa da az bir vakitten sonra erken kalkmaya alışır . Erken kalkan insan zinde olur, hayat dolu olur. Kendini daha sağlıklı ve daha güçlü hissettiği için akşam  olmadan kısa sürede işlerini bitirebilir .

İşlerini zamanında yaptığı için kişide stres oluşmaz .  İşini zamanında yapan insan da hem kendisine faydalı olur  hem de içinde yaşadığı topluma faydalı olur . Örneğin; sabah erken kalkan bir ev hanımı, çocuklarını da erken kaldırır ve onlar ile kaliteli vakit geçirebilir,  çocuklarına bolca zaman ayırabilir, ev işlerini yapar,  yemeklerini hazırlar ve mutlu bir  hayat sürer . Çalışan bir kimse ise erkenden işine gider ve işinde verimli ve üretken olur . İşinde verimli olan herkes de ister ev hanımı olsun , ister çalışan olsun  topluma fayda sağlar . Erken kalkan insan daha mutlu olur, daha düşük stres yaşar, daha pozitif düşünür , düzenli bir hayata sahip olur ve daha sağlıklı beslenir . Erken kalkıldığı zaman  kendimize vakit ayırabiliriz ve kendimiz için gerekli olan işlerimizi  yaparız , egzersizlerimizi  yaparız , arkadaşlarımızla buluşuruz ve daha kaliteli vakit geçirebiliriz . Çoğu bilim adamlarının da erken saatlerinde kalkıp durmadan çalışmaya , üretmeye devam ettiğini bilmekteyiz. Erken kalkmanın önemi ile ilgili şu söz de çok önemlidir:
* '' Sabahın erken saatlerinde bereket ve başarı vardır.''  ( Hz. Muhammed).
Diğer bir özlü söz ise şudur:
* '' Her gece veya problem güneşin doğuşuna  ve umuda yenilmeye mahkumdur.'' Bernard  Williams.

Bunun için her zaman  erken kalkmalıyız , düzenli bir hayata sahip olmalıyız ve içinde yaşadığımız topluma, ülkeye, dünyaya faydalı bir insan, nitelikli bir insan olmaya çalışmalıyız . Ülkemize  faydalı olmak  için , insanlığa faydalı olmak için erken kalkalım ve mutlu bir ülke , mutlu bir millet olalım .

3 yorum:

Deneme