Yalnızlık, Sonbahar, Müjde, Sokak, Umut, Üzül, Dökül Kelimelerinin Bulunduğu Bir Kompozisyon Yazınız .


Yalnızlık, Sonbahar, Müjde, Sokak,  Umut, Üzül,  Dökül Kelimelerinin Bulunduğu Bir Kompozisyon Yazınız .

Her mevsim içimden  farklı duygular geçer . Kimi mevsimler bende  heyacan uyandırır kimi mevisimler ise hüzünlenmeme neden olur . İşte sonbahar mevsimi de bu  hüzünlendiğim mevsimlerden biridir . Nedense bu mevsimde  kişi kendini yalnız hissedebilir, üzülebilir . Ama sonbaharın da kendine özel güzelliklerini düşündüğümüz zaman içimi yeniden heyecan kaplar .

Kışın müjdecisi olan sonbahar mevsiminde  kışa hazırlıklar yapılır . Sokakta çocuklar artık kış geliyor diyerek doyarak oynar ve sonbahar mevsiminin tadını çıkarmaya çalışırlar. Yaprakların dökülüp sararması ile artık sonbahar bize elveda demeye başlar. Kışa doğru yaklaşırız. Evlere kapanacağımız için, dışarda fazla olmayacağımız için bir ümitsizlik olur içimizde. Çünkü sonbahar artık baharın sonudur ve yaşamın da sonu gibidir aslında. Bu mevsimin sonlarıan doğru  annelerimiz kış hazırlıklarını hemen hemen tamamlamış olur.

Salçalar yapılmış, pekmezler kaynatılmış, tarhanalar kurutulmuş, bağların hasadı yapılmış olur. Kış mevsimine hazır olun artık gidiyorum der gibi  bize serzenişte bulunur sonbahar mevsimi.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme