Özgürlük Kavramı Sizde Neler Çağrıştırıyor ? Yazınız .


Özgürlük Kavramı Sizde Neler Çağrıştırıyor ? Yazınız .

Özgürlük bana göre başka insanların hayatına , yaşayış tarzına karışmadan istediğini yapabilmektir . Başka insanların hakkına müdahale etmeden , insanları rahatsız etmeden dilediğini tıpkı bir kuş gibi yapabilmektir .  Özgürlüğümüz olmadığı zaman rahatça yaşayamayız . İnsan hakları diye bir şey kalmaz . İnsanlar baskı altında tutulur . Özgürlüğün olmadığı toplumlar geriler . Böyle toplumlarda bilim ve fen gelişmez .

Özgürlüğün olmadığı yerde özgür düşünce olmadığı için insanlar düşüncelerini rahatça ifade edemezler . Bir korku , baskı olur insanların üzerinde . Kültürler arası alış veriş olmaz . Kültür zenginliği olmaz . Bunun için bir toplumda özgürlüğün olması çok önemlidir . Özgürlüğün daim olması için insan haklarına önem verilmesi gerekir .  Bizim ülkemiz olan Türkiye Cumhuriyeti de demokrasinin , cumhuriyetin olduğu insan haklarına önem verilen özgür bir ülkedir . Bunun için ülkemizin önemini bilmeliyiz ve ülkemizin her alanda gelişmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz . Özgürlüğün başka bir anlamına baktığımızda ise insanın kendi ayakları üzerinde durabilmesi aklıma geliyor . 

Kişi mutlaka kendi ayakları üzerinde durmaya çalışmalıdır . Bunun için de mutlaka okumalı ve eğitime önem vermelidir . Kimseye muhtaç olmadan kendi mesleğini yapabilmeli ve alın teri ile kazandığı parayı da istediği gibi harcayabilmelidir . İnsan her zaman özgür olmalıdır ve insanlar bu haklarından mahrum bırakılmamalıdır . 

1 yorum:

Deneme