Atatürk Ve Kurtuluş Mücadelesi Konulu Kompozisyon Yazınız .


Atatürk Ve Kurtuluş Mücadelesi Konulu Kompozisyon Yazınız .

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin  zor zamanlarında yaşanan olaylara şahit olmuş ve artık tam bağımsız olmanın gerektiğine inanmıştır . Ülkemiz çok zorlu zamanlar geçirmiş,  İtilaf Devletleri İstanbul Hükumeti'ne her sözünü geçirebilecek konuma  gelmişti . İstanbul Hükumeti ise İtilaf Devletlerinden korkuyor ve yapılan işgallere sessiz kalıyordu .

Bunun için de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi'ni  başlatmıştır . Ulu Önder  bu  kutlu yolda çok zorluklar çekmiştir . Ona destek olan arkadaşları  ile birlikte ve milleti ile birlikte Kurtuluş Savaşı başarıya ulaşmıştır .  Kurtuluş Savaşı yıllarında nice askerlerimiz  bu  vatan için şehit olmuştur . Mustafa Kemal çok çileler çekmiştir . Ona destek olmayan İstanbul Hükumeti tam aksine köstek olmuştur . Mustafa Kemal'in görüldüğü yerde tutuklanması emri çıkarılmış fakat Mustafa Kemal  yakalanmamıştır . Her türlü yoldan halkı  bilinçlendirmiş ve milli mücadeleye yönlendirmiştir .

Halk yapılan işgallere karşı çıkmış , direniş örgütleri kurulmuş , Kuvayı Milliye kurulmuş ve yapılan nice savaşlar sonucunda  Kurtuluş Mücadelesi kazanılmıştır . Ülkemiz ilk olarak tam bağımsızlığına kavuşmuş , daha sonra Cumhuriyet'e kavuşmuştur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme