Başarıda Ailenin Faktörü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Başarıda Ailenin Faktörü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Bir toplumun temel taşını aile oluşturur . Aile bir toplumu geliştirecek ve ilerletecek olan kutsal bir kurumdur .  Aile içinde bireyler birbirlerine karşı sevgi ve saygı içinde hareket ederse o aile aynı zamanda sağlıklı bir toplumun da temelini oluşturur . Bir çocuğun gelişiminde en büyük etkiye sahip olan ailedir . Aile  çocuğuna nasıl bir eğitim verirse çocuk da ona göre şekil alır . Yani biz anne ve babalar çocuğa  nasıl model olursak ilerde çocuğumuz da bizim gibi bir anne ve baba olacaktır . Çocuğu sevgi ortamında büyütürsek , onu koşulsuz seversek ve ona kendini değerli hissedersek o çocuk da ileride bizim gibi olur . 

Aile çocuğunu çok sevmeli ve ona güvenmelidir . Çocuğu birey olarak görmelidir . Çocuğu evde yemek yiyen , ona bakılması gereken  , kendilerine muhtaç bir kişi gibi görmemelidir . O çocuğa değer verilmeli , sevgi  verilmelidir . Çocuklar en ufak bir yaramazlık yaptığında çocuğa hemen kızmamalıdırlar . Yani çocuğu hemen utanca boğmaya çalışmamalıdırlar . Çocuğun hayatta başarılı olması için onları ilk önce çok ama çok sevmelidirler . Çocuk ancak sevgi ile büyür . Ne kadar iyi okullarda okutursanız okutun , ne kadar çok ona hediye alırsanız alın eğer bir çocuğa sevginizi vermediyseniz o çocuk asla mutlu olmaz . Onun için ilk olarak sevgi daim olmalıdır .Çocuk ile birlikte vakit geçirilmelidir . O bir hata yaptığında yaptığı o hata hemen çocuğun yüzüne vurulmamalıdır . Bizler küçüklüğümüzü hatırlıyor muyuz peki ?.  Biz onların yaşındayken nasıldık  bunu bilemiyoruz . Onun için çocuğa anlayışlı davranmalı ve onu yadırgamamalıyız . Onun ileriki hayatta mutlu olması için ona ilgi göstermeliyiz  . Bir çocuk çocukluğunu yaşayamadıysa ilerde ne kadar çok zengin olursa olsun , ne kadar  iyi mesleğe sahip olursa olsun kolay kolay mutlu olmaz . Bunun için çocuklarımıza çocukluğunu yaşatalım . Onlar çocukluğunu doya doya yaşadığı zaman  başarıları olmaları da kaçınılmaz olur .

Yeter ki biz onları sevelim ve onlar ile göz teması kuralım . Ona ben ailem için değerliyim mesajını verelim . İşte o zaman başarılı çocuklar , başarılı toplumlar , sağlıklı nesiller oluşturabiliriz .  Aile tüm bunları yaparsa  her şey çok daha güzel olur inanın .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme