Gök , Göz , Dağ Ve Pencere Kelimelerinden Yola Çıkarak Bir Hikaye Yazınız .


Gök , Göz , Dağ Ve Pencere Kelimelerinden Yola Çıkarak Bir Hikaye Yazınız .

Ben her hafta sonları  köye dedemlerin yanına giderim . Çünkü köy havası çok güzel olur . Sabah uyandığımda gökyüzüne baktığımda gördüğüm o pırıl pırıl hava bana mutluluk hissi verirdi . Günlerden bir gün yine dedemlere gittik . Dedem  biz geleceğiz diye babaannem ile birlikte  dağdan bize kenger , yemlik , dağ yemişi toplamıştı . Bunların tadına bayılırdım . Doğal oldukları ve lezzetli oldukları için annem de severdi .  Köye vardığımızda hemen dedemlerin evine gittik .  Kahvaltıda  köy yumurtası , köy tereyağı ,  sıcacık pişmiş kokusuna bir tülü doyamadığım köy ekmeği vardı .

Ninem çayı demlemiş , annem de hemen ona yardım etmeye başlamıştı.  Güzel bir kahvaltı yaptık. Dedeme hemen eşeğe binip dağlara çıkmak istediğimi söyledim. Dedem ise pencereden dışarı bakarak Ali oğlum bugün gökyüzü bulutlu yağmur yağabilir. Hemen çıkmayalım biraz bekleyelim dedim. Ben ise dedeme ağlayarak hayır ben hemen çıkmak istiyorum çünkü bıktım şehrin  havasından dedim. Dedem beni kırmayarak elimden tuttu, beni öptü ve dışarı çıktık. Karakaçan adlı eşeğimize binerek dağlara çıktık. Dağlara geldiğimizde Karakaçan yorulmuştu. Ona yiyecek verdik. Daha sonra dedem dağlarda gezerken ben ise ondan uzaklaşmıştım. Bir anda bir köpek sesi duydum , köpek bana doğru yaklaşıyordu. Sürekli havlıyor ve ben ise ağlıyordum. Hemen "dedeeeeh" diye bağırdım, arkamı döndüm ve dedem koşarak köpeğe  yanımdan uzaklaştırdı. Çok korkmuştum. Bir daha demin yanından uzaklaşmayacaktım. O anda dedemin kucağına yatarak gök yüzüne baktım. Bir anda yağmur yağmaya başladı. Dedem gözlerime bakarak kurban olurum bu zeytin karası gözlere diyerek beni öptü. Gök gürlemeye , şimşekler çakmaya başladı. Hemen eşeğe binip dağdan uzaklaştık. Eve doğru geldiğimde annem ve babaannem endişeli gözler ile bizi pencere kenarında bekliyorlardı.

Eve girdim hemen üstümü değiştirdim. Annem ban sarıldı ve güzel bir uyku çektim. Daha sonra annem beni uyandırdı ve artık gitme zamanımızın geldiğini söyledi. Üzüldüm ama haftaya yine geleceğim diyerek ağlamadım ve dedemlere veda ederek evin yolunu tuttuk.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme