Misafirperverlik Konulu Bir Hikaye Yazınız .


Misafirperverlik Konulu Bir Hikaye Yazınız .

Ali Asaf  ailenin tek çocuğuydu . Bunun için sıkılıyor ve devamlı arkadaşlarının olmasını istiyordu , eve birilerinin gelmesini ve onlar ile hoş vakit geçirmek istiyordu . 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı da yaklaşmış ve Ali Asaf farklı ülkeden çocuklar geleceği için , onlar ile iletişim kuracağı için çok mutlu olmuştu . 23 Nisan günü gelip çatmış Ali Asaf  ailesi ile birlikte 23 Nisan şenliklerini izlemek için, dünya çocuklarını görebilmek için mutlu bir şekilde şenlik alanına doğru gitmişlerdir . Ali Asaf meydana geldiğinde binlerce çocuğun elinde bayrakları görmüş , onların giydiği değişik kıyafetleri görmüş ve çok mutlu olmuştu . Ali Asaf'ın annesi hemen orada bulunan , kendisi bir İngiltereli olan Maria Hanım ile tanışmış ve çoktan muhabbet bile kurmaya başlamışlardı . Ali Asaf, annesi ve babası çok iyi İngilizce öğrenmiş ve kendilerini bu anlamda geliştirmişlerdi .

Maria Hanım'ın kızı Victoria da  çok tatlı ,  sarışın ve mavi gözlü bir kızdı . Şenlikler yapılmış, eğlence bitmiş ve herkes evine gidecekti artık . Ali Asaf'ın annesi Maria Hanımı ve kızını evlerine davet etti . Onlar bunun  çok nazik bir teklif olduğunu söyleyerek kabul etti . Ali Asaf'ın annesi ve hemen evde yemekler yapmaya, pasta ve börekler yapmaya başladı. Daha sonra eve Ali'nin babası geldi . Ali o gün çok mutlu olmuştu  çünkü evlerine misafir gelmiş ve onları çok mutlu etmişler , kendileri de çok mutlu olmuşlardı . Maria Hanım ile birlikte Ali Asaf'ın annesi Zeynep Hanım bahçeye çıkıp yeşil alanda çay içerken, Ali ile Victoria da koşarak eğleniyorlar ve güneşli havanın tadını çıkarıyorlardı . Maria Hanım bizim ülkemizde böyle misafirpervelikler yok ve  ilk defa bu kadar bana kıymet veren bir kişi ile karşılaştım dedi ve gözleri doldu.

Zeynep Hanım da Türk toplumunun çok misafirperver olduğunu ve bu özelliğimizin bizim kültürümüzün bir parçası olduğu söyledi . Ertesi gün Ali Asaflar misafirlerini Konya'da bulunan Mevlana türbesine götürdüler, Meram bağlarına gitttiler, alışveriş yaptılar. O gün  çok güzel bir gün geçti. Ertesi gün ise Aliler misafirlerini uçağa bindirerek uğurladılar. Bu iki ailenin iletişimi  her zaman devam etti.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme