Gök , Göz , Dağ , Pencere İle İlgili Uzun Anlamlı Hikaye Yazınız .


Gök , Göz , Dağ , Pencere İle İlgili Uzun Anlamlı Hikaye Yazınız .

Küçük bir köyde yaşayan fakir bir ailenin  kız çocuğu olarak dünyaya gelmiştim .  Yaşadığım köyde gökyüzü daha bir güzel ve daha bir mavi olurdu . Köyümüze yağmurlar yağar , çocuklar yağmur sırasında dışarıda koşar ve eğlenirdi . Ben de dışarıda arkadaşlarımla göğe doğru bakar ve bir an önce gökyüzünün maviye dönüşmesini beklerdim . Annem ev hanımı , babam ise çiftçiydi . Bağımız ve bahçemiz olduğu için genelde dışarıda olurdum ve toprakla vakit geçirirdim . Köyümün o güzel insanları benim gök rengindeki mavi gözlerime bakar ve gözlerimin çok güzel olduğunu söylerlerdi . Ben de  bu duruma çok sevinirdim . Baba ise ben kız olduğum için , diğer kardeşlerim de kız olduğu için bizden pek haz almazdı . Çünkü o hep bir erkek çocuğunun olmasını ister , onunla dağlarda gezmek isterdi . Çünkü erkek çocuğu onun için üstünlük , kız çocuğunun olması ise eziklikti .

Ben ve kardeşlerim bu duruma çok üzülürdük ama bu durumu babama söylemezdik . Yıllar geçti ve annem yeniden hamile olmuştu . Annemin erkek çocuğu doğurması için Allah'a dua ediyordum çünkü yine kız olursa babam yine mutsuz olacak ve bizi asla sevmeyecekti . Ağlayarak dua ediyordum . Nihayet annemin sancısı tutmuş ve köy ebesi annemin evde doğum yapmasını sağlamıştı . Dört beş saat aradan sonra bir bebek sesi duyduk durmadan ağlayan. İçim ürperdi birden . Ebe pencereden beni yanına çağırdı ve bir annemin bir erkek çocuğu dünyaya getirdiğini söyledi ve bunu hemen babama iletmem gerektiğini söyledİ . Ben koşarak babama annemin bir erkek çocuğu dünyaya getirdiğini söyledim . Babam sevinç çığlığı içinde eve geldi ve bebeği kucağına aldı , içine çekti ve kokladı . Keşke bizi de böyle sevse ve içine çekse diye bir köşede sessizce ağladım . Kardeşim çok tatlı bir bebekti . Yıllar sonra büyüdü ve  onunla kırlara , dağlara çıktık . Yağmurlu anlarda gökyüzünü seyrettik . Daha sonra eve geldik . Babam cuma namazından gelmiş ve ağlayan gözlerle bana ve diğer kardeşlerime  sarılmıştı . Babam ilk defa bize büyük bir sevgi ile sarılmıştı , neye uğradığımı şaşırmış bir şekilde ona sarıldım ve ben ve kardeşlerim ağlamaya başladık . Babam bize çok büyük yanlışlar yaptığını söyledi ve özür diledi . Yavrularım dedi . Kız çocuk erkek çocuk olarak ayırdım sizi . Ben çok pişmanın hoca bugün cuma vaazında çocuklar arasında ayrım yapmanın çok büyük günah olduğunu söyledi . Sevgili Peygamber Efendimiz de şunu söylemiş :

'' Çocuklarınızı öperken bile onlar arasında adil davranınız ." demiştir . Babam ise bunları bilmediğini, hiç okuyup yazmadığını söyledi . Ailem hep erkek çocuğu isterdi ben de büyük cahillik ettim dedi . Bize de babam artık bizi çok sev baba biz sana muhtacız diyerek yine ağladık . Babam bize bir daha asla eskisi gibi davranmadı . Bir daha pencere kenarlarında gökyüzüne bakarak ağlamadım , hep güldüm . Çünkü hayat gülünce güzel oluyordu .

1 yorum:

Deneme